Del din længsel med andre

16.06.2017

Del din længsel med andre

Når vi oplever fællesskabet med Jesus, kan vi længes efter evigt fællesskab med ham, men det giver os ikke grund til at blive verdensfjerne
I vores bibelgruppe er vi nået til første Korintherbrev kapitel 15 om opstandelsen. Det er et fantastisk kapitel og grundvæsentligt i den kristne tro. Jesus Kristus er opstået fra de døde som en førstegrøde af dem, der er sovet hen (v 20). Og ved ham har vi del i hans sejr over døden (v 57)!

    Det er fantastisk, men også ufatteligt. Vi har simpelthen ikke i vores nuværende menneskeliv evne til at fatte dét, der hører Guds herlighed til. Men vi skal lytte og tage imod budskabet om opstandelsens herlighed. Det vil påvirke os med Helligåndens kraft og styrke. Det vil give os længsel efter frelsen hos Gud og efter at dele den med andre.

Håb ved graven

Når jeg læser første Korintherbrev 15, mindes jeg altid en god oplevelse, jeg havde for en del år siden ved en begravelse. Det var i en frikirkelig sammenhæng, hvor man ved jordpåkastelsen ikke udtalte de tre sætninger, som vi plejer i folkekirken: "Af jord er du kommet. Til jord skal du blive. Af jorden skal du igen opstå." (DDS, s. 875).

    I stedet blev tre sætninger fra første Korintherbrev 15, 42-43 udtalt: "Hvad der bliver sået i forgængelighed, opstår i uforgængelighed. Hvad der bliver sået i vanære, opstår i herlighed. Hvad der bliver sået i svaghed, opstår i kraft."

    Der er ikke nødvendigvis forskel på indholdet af det sagte. Men jeg blev rigtig glad for det stærkere fokus på det nye, kommende liv hos Gud, som ordene fra første Korintherbrev forkynder.

    Når et menneske dør i troen på Jesus, så er det godt og rigtigt og styrkende for alle deltagende at høre om den uforgængelige, ukrænkelige og uvisnelige arv i himlen. Om den nye virkelighed i Guds herlighed. Om Guds uovervindelige kraft, hvormed Jesus overvandt synd, død og djævel.

    Vi fatter ikke, hvad det konkret betyder, at vi skal 'bære det himmelske menneskes billede' (v. 49), men det indebærer, at den troendes fællesskab og livsforbindelse med Jesus skal sætte sig igennem, så alt bliver nyt. Det er dét, vi længes efter.

Nu og i evighed

Efter at Paulus i første Korintherbrev 15 har proklameret opstandelse og nyskabelse ved Jesus Kristus, retter han blikket mod det helt nære: "Derfor… stå urokkeligt fast, og giv jer helt hen i arbejdet for Herren!"

    Himmellængslen skal ikke gøre os kristne verdensfjerne og handlingslammede. Tværtimod! Erfaringen af fællesskab med Jesus Kristus giver kraft til at hjælpe, tjene og vise kærlighed mod mennesker omkring os.

Inger Margrethe Kofod-Svendsen er tidligere højskolelærer, forlagsleder og bor i Vanløse.

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Tidligere artikler

12.01.2018

Jeg er perfekt

Jeg er Guds gave til menneskeheden. Og det er du også[mere]


15.12.2017

Engle er aktive medarbejdere

Engles opgaver er langt mere end det, der ligger til grund for Klarborgs lille...[mere]


08.12.2017

Besøg af Solopgangen

Gud sendte mig en personlig adventshilsen på en løbetur[mere]


01.12.2017

Min kone blev forvandlet

Marjun så noget herligt, før hun døde. Det har fået hendes mand til at glæde sig[mere]


24.11.2017

Dybt hælder året

Han lover mig en evig vår[mere]


Viser resultater 1 til 5 af 256
<< Første < Forrige 1-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30 31-35 Næste > Sidste >>
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: