få teksten læst højt - adgangforalle.dk DK DE UK Kontakt Støt arbejdet Giv en gave til Indre Mission
Sammen i Guds hånd

14.07.2017

Sammen i Guds hånd

Efterskoleelever tog beboerne fra plejehjemmet med i kirke
Rækudlinjen på Sydvestjyllands Efterskole har flere gange været på kørestolsture med de ældre fra plejehjemmet Solgården i Bramming. De ældre har på denne måde kunnet komme lidt ud i den friske luft, gøre et lille indkøb, besøge kirkegården eller måske lægge vejen omkring det sted, hvor den ældre udfoldede sit liv før sygdom, alderdom eller svigtende kræfter gjorde det nødvendigt at flytte på plejehjem. Denne torsdag eftermiddag er de igen på kørestolstur, men denne gang har de alle et fælles mål, nemlig gudstjenesten i Skt. Ansgar Kirke.

Det er tankevækkende at opleve optogets farverige kontrast mellem ung og gammel. Det er livets forår, der møder livets efterår på denne solbeskinnede sommerdag. Både ung og gammel nyder solen, fuglesangen og den lette, lune vind i håret. Der bliver ikke sagt så meget – ikke med ord i hvert fald.

Klokkerne vækker minder

De unge sidder på bænkerækkerne, de ældre i kørestolene fylder hele midtergangen og den åbne plads foran bænkene. Her sidder vi alle og lader rummet fylde sanserne. Imens kan vi lade Arne Haugen-Sørensens farverige altertavle vise os, at vi er i Guds hånd, ung som gammel.

Endelig lyder kirkeklokkerne. Tankerne går tilbage til højtidsdage, som satte farverige milepæle i livet, gjorde hverdage til søndage, eller som akkompagnerede sorg og savn. En stovt mand ranker sig yderligere i kørestolen. Måske vækker klokkerne minder om de dage, hvor markarbejdet blev afbrudt af denne lyd, der kaldte solen ned.

Stærkt bånd

Nogle troede, de skulle af sted for at gøre noget for andre, men de oplever selv at få. Andre ventede og glædede sig til at skulle få selskab på en lille køretur til kirke, men de oplever at få lov at give. Og idet de gav, fik de lov at få del i livets mening: At følge Jesus, række ud mod andre og dele liv med hinanden.

"Ingen er så tryg i fare" er den sidste salme, før postludiet sender os ud på fortovet igen. Bilerne kører langsomt forbi. Bilisterne ser det måske ikke, men båndet mellem ung og gammel er stærkt, for vi har lige været sammen i Guds hånd og vist hinanden livet.Kommentarer


plugin.tt_news ERROR:
No code given

Tidligere artikler

30.06.2017

Higen efter evigt liv

Når livet føles som en trædemølle, er det rart at tænke på målet[mere]


23.06.2017

Hvorfor er det så svært at bede?

Meningen med bøn er vel at tale med Gud og søge hans hjælp? Men hvis Gud er der...[mere]


16.06.2017

Del din længsel med andre

Når vi oplever fællesskabet med Jesus, kan vi længes efter evigt fællesskab med...[mere]


09.06.2017

Nummerpladernes opfordring

Mine tanker blev ledt ind på andre baner[mere]


02.06.2017

Røde Erik hørte efter

En andagt ændrede skibskokkens liv[mere]


Viser resultater 1 til 5 af 235
<< Første < Forrige 1-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30 31-35 Næste > Sidste >>
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér