Efterlad en arv
02.10.2015

Efterlad en arv

Vi skal besinde os på, hvad vi giver videre
Enhver virksomhed med respekt for sig selv har på et eller andet tidspunkt arbejdet med begreberne mission og vision. Hvad er vi her egentlig for? Hvad er vores eksistensberettigelse? Og hvor vil vi gerne bevæge os hen i fremtiden? Det er både godt og rigtigt at arbejde med disse ting! For uden et solidt grundlag at stå på og et fyrtårn at styre efter, så risikerer virksomheden at drive til havs uden mål og mening.

Hvad er din arv?

Den amerikanske ledelsesguru Steven Covey (ham med bestselleren "De 7 gode vaner") taler i en af sine ledelsesbøger om begrebet "at efterlade en arv". Coveys påstand er, at vi alle efterlader noget til andre. Vi har alle en arv at give videre. Men hvad er det så, vi efterlader? Covey tænker her ikke så meget på arv forstået som penge og ting, man kan købe for penge. Det handler om værdier.

    Vores arv handler om værdier, mere end det handler om penge – og derfor er det også godt at have en mission og vision for sit eget liv: Hvilket aftryk vil jeg sætte på den verden og de omgivelser, jeg nu en gang er en del af? Eller måske endnu mere: Hvad er vigtigt for mig at give videre til andre? Hvad lærer jeg mine børn om Jesus? Om nåde? Om respekt for andre? Om venlighed, gæstfrihed, hjælpsomhed? Om at man ikke skal bære på skam, når skylden er tilgivet? Om giversind? Om ægteskabet? Om bøn? Om kirkegang?

Stop op

Jeg tror, vi netop i vores tid har en enorm opgave i at besinde os på, hvad vi efterlader til vores børn, når vi ikke længere er her selv. Én ting er et tage stilling til, hvem der skal arve mine materielle værdier – noget helt andet er at spørge mig selv, om jeg rent faktisk lever de værdier, jeg tror på. Det må jeg til stadighed tage med mig i mit lønkammer til selvransagelse.

Brian Nissen
Landsleder i DFS

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 40.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: