Ferietid er tid til besindelse - indremission.dk
Ferietid er tid til besindelse
01.07.2016

Ferietid er tid til besindelse

Brug noget af ferien på at blive fyldt på af kundskab og søg åndelig opmuntring
Sommeren står for døren med en tiltrængt pause for de fleste. Det er også en tid, hvor man kan hæve sig op over de daglige gøremål og udfordringer for om muligt bedre at se, hvad der skal ændres.

Udviklingen har betydning

I de seneste måneder har kristen tro og ateisme, fundamentalisme og religions- og ytringsfrihed fyldt en del i den offentlige debat – og det er ikke slut endnu. På lederpladsen i IMT har vi berørt disse emner. For der sker noget i vores samfund, vi ikke må forholde os ligegyldige til. Udviklingen har betydning for os og for næste generation.

    Ved Folkemødet på Bornholm deltog jeg i flere debatter om samfundet og den kristne tro. Ikke overraskende forstår mange ikke en kristen tilværelsesopfattelse. De bibelske holdninger er under pres, og det hævdes, at de ikke hører hjemme i et moderne samfund, og derfor skal de ikke have plads eller offentlig støtte.

    Denne indstilling kommer ikke mindst frem i en energisk fremtoning fra humanistisk og ateistisk side eller i den kritiske kulturradikale røst i medier. Et eksempel herpå kom forrige mandag, hvor radio 24-7 pustede en historie op om Foreningen Agape og arbejdet i Basis, som umiddelbart hurtigt mistede luften.

Handlemuligheder

I efteråret skal vi på lederplan i organisationer i vores del af kirkelivet drøfte, hvordan vi bedst forholder os og står sammen. Vi vil også samtale med ledere i bl.a. det frikirkelige landskab om, hvordan vi bevidst kan fremme kristne værdier i samfundet.

    Brug selv noget af ferien på at blive fyldt på af kundskab og søg åndelig opmuntring. At fremholde Bibelen er ikke at koble forstanden af eller være tavs. Kristne holdninger har bibelske rødder, men rummer også menneskelige argumenter, som kan være tilknytningspunkter i samtalen med andre. Brug tid på at drøfte, hvad der er på spil, og hvordan du bevidst og på en god måde kan præge med din kristne tro i hverdagen efter ferien.

Hans-Ole Bækgaard
Formand for Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 26/27.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: