Fortæl andre om din frelser
01.03.2015

Fortæl andre om din frelser

Vi behøver fokus, motivering og frimodighed til at gå med evangeliet. Det kan vi hjælpe hinanden med
For nogle uger siden var der et interview med missionær Søren Skovenborg her i bladet. Man skulle ikke læse mange linjer, før Sørens store kærlighed til kristendomskursus.dk bliver nævnt. Som han siger: "Alle mennesker har ret til at høre evangeliet, så de ikke går fortabt, og jeg vil gerne være med til at række det til dem".

Berøringsangst på retur

Tendensen med trosmæssig tilbageholdenhed i samfundet er vendt siden Foghs udsagn om religion ud af det offentlige rum. Religion er nemlig ikke en privatsag. For det at tro har en konsekvens for den måde, vi lever på, også når vi er i det offentlige rum. Hvis man skiller det ad, så er det troende menneske ikke helt til stede i det offentlige rum.

    Flere folkekirkepræster, især yngre, begynder at få øjnene op for, at det opsøgende missionsarbejde er nødvendigt, hvis kristendommen fortsat skal spille en rolle for kommende generationer af danskere. Man kalder det til tider noget andet end mission, men fokus er, at børn og voksne knyttes tættere til kirken, som må gøre sig synlig i folks liv. Passivitet regnes for ligegyldighed og mangel på engagement, og tidligere tiders berøringsangst over for mission er ved at forsvinde.

    Danskerne må i det multikulturelle møde også besinde sig på et svar på udfordringen: "Hvad er det, I danskere tror på?" Hvis den kristne kulturarv skal være tydelig, har vi som danskere selv et ansvar. Og vi skylder nydanskere at møde dem med andet end frygt og mistro.

Mission fra hjertet

Det er ikke ligegyldigt, hvad mission har som indhold eller formål. Indre Mission er i denne måned medindbyder til en missionskonference. Vi behøver ikke flere ord, men fokus, motivering og frimodighed til at gå. Det kan vi hjælpe hinanden med. Men dybest set får vi kun den nød for andre ved selv at have mødt evangeliet - mødt Jesus som min frelser fra evig fortabelse.

    Må mange flere end Søren afholde kristendomskursus eller på anden vis tale med andre om Jesus og troen. Din nabo har brug for det!

Hans-Ole Bækgaard
Formand for Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 9.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: