Hold fast ved kærligheden og viljen til forsoning
08.03.2015

Hold fast ved kærligheden og viljen til forsoning

Det kristne fællesskab er et åndeligt fællesskab for uperfekte mennesker med en perfekt frelser
I min seneste leder argumenterede jeg for, at vi må stræbe efter at elske hinanden på tværs af kirkelige, teologiske, sociale og etniske skel og lade søskendefællesskabet med verdens kristne få synlige og praktiske konsekvenser. Denne gang vil jeg gerne slå et slag for, at vi også inden for vores egne fællesskaber stræber efter at elske hinanden med mere end ord. Det gælder også i forhold til dem, som vi ikke er på talefod med eller har svært ved at tilgive.

    Her er et citat, som rummer et klart budskab i den forbindelse: "Syndige menneskers kærlighed til hinanden udtrykkes gennem bekendelse og tilgivelse".

    Citatet er hentet i bogen På vegne af Jesus af Henri J. M. Nouwen. Det er en skøn lille bog, som indeholder en række tankevækkende refleksioner over kristen tjeneste. Bogens hovedbudskab er, at kristent lederskab er at bede, afgive magt og vælge kærlighed. Det er et stærkt budskab, som ikke er let at efterleve i praksis.

(K)ærlighed og vilje

Som generalsekretær har jeg af og til været vidne til langvarige konflikter i fællesskaber, hvor der ikke har været kærlighed, ærlighed og vilje til at bekende, at vi ikke har lagt alt det til side, som skiller os. Nogle steder er der tale om konflikter, som går mange år tilbage i tiden. Men et splittet fællesskab har ikke noget budskab til en splittet verden.

    Ægte kærlighed og omsorg begynder med, at vi viser vores egen sårbarhed og giver plads til andres fejltrin og mangler. Det handler også om, at vi ikke gør vores egen teologiske forståelse af bestemte spørgsmål til en spændetrøje for andre. Vi må lade det skinne igennem, at det kristne fællesskab netop ikke er et meningsfællesskab, men et åndeligt fællesskab for uperfekte mennesker med en perfekt frelser.

    Lad det være vores vidnesbyrd til verden.

Thomas Bjerg Mikkelsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 10.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: