Jeg er stolt over Indre Mission
16.10.2015

Jeg er stolt over Indre Mission

Lad os være fællesskaber, der er der for hinanden både i smerte, sorg og glæde
For to måneder siden, en dejlig sommeraften i august, blev den gode sommeridyl pludselig ændret til en barsk virkelighed for en gruppe unge, der var samlet til bibelstudie i missionshuset i Åbyhøj ved Århus. Ca. en halv time inde i aftenen dukkede et tidligere medlem af gruppen pludselig op og begyndte at angribe en af IMU'erne med en kniv. Denne aften vil for altid blive husket af disse unge.

    Forløbet vil jeg ikke gå i detaljer med her, det kan der læses om i nummer 35 af IMT, men jeg vil dele nogle tanker med IMT's læsere på baggrund af denne episode.

Fællesskab der favner

Jeg er nemlig stolt! På ingen måder af det, de unge har været igennem - for det fylder mig med forfærdelse. Nej, jeg er stolt over at være en del af Indre Mission.

    I de dage, der fulgte, fik jeg lov til at følges med nogle af de unge. Her oplevede jeg et kristent fællesskab, når det er bedst. Et fællesskab, hvor der var omsorg, kærlighed og plads til forskellighed også i en traumatisk situation som denne. Jeg fik lov til at opleve, at mange af Indre Missions venner omsluttede de unge, gerningsmanden og deres familier med omsorg og forbøn. Og så oplevede jeg en bevægelse, der er klar til på forskellige måder at støtte med praktisk hjælp.

    Vi har meget at være stolte over i Indre Mission. En af vores værdier er "Fællesskab der favner", og det har jeg helt konkret oplevet. Her var der nogen i vores midte, der led, og mennesker omkring dem trådte til.

Tag del i smerten

Når jeg hører om et menneske i nød, stor sorg eller smerte, kan jeg være i tvivl om, hvad jeg skal gøre. Så minder jeg altid mig selv om, at jeg må handle, som jeg selv gerne ville, at andre gjorde, hvis det var mig, der var i nød.

    Jeg ville gerne, at du tog del i min smerte, i stedet for at undlade at gøre noget eller blot kigge den anden vej. Lad os derfor være fællesskaber, der er der for hinanden både i smerten og sorgen, men også i glæderne.

Tonny Dall Sørensen
Landsleder i Indre Missions Ungdom

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 42.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: