Reformationen er en fest værd
11.03.2016

Reformationen er en fest værd

Hvis man fordyber sig i de reformatoriske hovedtanker, møder man først og fremmest de klare udtryk: Kristus alene, nåden alene og troen alene
2017 er et helt særligt jubilæumsår i den evangelisk lutherske kirke. Vi skal fejre 500-året for reformationen. Dele af Tyskland har været på den anden ende i den anledning i snart 10 år. Der investeres milliarder i renovering af bygninger og hele bydele. Der plantes træer og planlægges konferencer og store arrangementer.

    Også i Danmark er forberedelserne i fuld gang. På den officielle jubilæumshjemmeside (Luther2017.dk) kan man læse om et væld af tiltag som teaterstykker, rejser, stribevis af bogudgivelser, projekter, operaer, udstillinger, musikgudstjenester, hjemmesider, rollespil, artikler, musicals, festgudstjenester og meget mere. På Folkekirkens hjemmeside (folkekirken.dk/om-troen/reformation) kan man også læse om en lang række tiltag, og man kan få et godt overblik over, hvad reformationen handler om.

Lyt til reformationens pulsslag

Det giver god mening med de mange tiltag, for der er virkelig noget at fejre. Derfor vil jeg opmuntre alle til at deltage i fejringen. Læs centrale og gode bøger om reformationens væsentlige tanker. Begynd med Luthers lille katekismus og bogen Evangeliet genopdaget af Gene Veith.

    Hvis man fordyber sig i de reformatoriske hovedtanker og lytter og læser sig ind på pulsslaget i reformationen, møder man først og fremmest de klare udtryk: Kristus alene, nåden alene og troen alene.

    Rejs til Wittenberg og Erfurt og de andre byer i området og besøg de mange udstillinger og museer og historiske steder. Deltag i nogle af de mange arrangementer.

Lad det blive et festår

Mødeplanlæggere i IM og IMU må benytte den gyldne anledning til at sætte centrale lutherske emner på programmet i 2017. Det giver mening både at have fokus på reformationens historie og indhold. Forkyndere og undervisere må tilbyde forkyndelse og undervisning med fokus på centrale evangelisk-lutherske hovedtemaer.

    Lad 2017 blive et festår og tag allerede nu del i forberedelserne.

Peter Nord Hansen
Vicegeneralsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 10.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: