Tipsmidlerne er i frit fald
14.12.2014

Tipsmidlerne er i frit fald
"Der skal lyde en helt klar appel fra os og de øvrige overskudsmodtagere til landets politikere: Tipsmidlerne er i frit fald. I må standse udhulingen af foreningslivets økonomiske grundlag. Det kan få store konsekvenser for foreningslivet, hvis ikke politikerne reagerer." Sådan var den klare besked på Dansk Ungdoms Fællesråds delegeretmøde lørdag d. 6. december

    Den dramatiske advarsel kommer på grund af den faldende omsætning for Lotto-spillene. Bunden er faldet ud af markedet, så det overskud, der går til foreningerne, vil svinde ind i de kommende år. Det betyder, at grundlaget under det frivillige foreningsliv skrider.

    Beregninger tyder på, at der næste år bliver 135 mio. kr. mindre end forventet til uddeling mellem DUF's medlemsorganisationer og de øvrige modtagere af overskud fra Danske Spil. Dermed skrider det økonomiske grundlag under det frivillige foreningsliv mærkbart. DUF arbejder på en stabil finansiering og presser politikerne til at komme i gang og reparere hullet i den model, der understøtter hele forenings-Danmark.

    Der er meget på spil her. Også for DFS. Vi får ca. halvdelen af vores indtægter fra tipsmidler, hvilket må siges at være en væsentlig post i regnskabet. Siden det første tilskud fandt vej til kontoen, har vi været bevidste om, at pengene fra tipsmidlerne på ingen måde i al fremtid er "sikre penge".

    Der er før blevet raslet med sablen i tipskassen, og jeg tror og håber på, at DUF forhandler et godt resultat hjem - til gavn for de frivillige organisationer. Men samtidig må det ruske i os på en sådan måde, at vi i DFS får fortalt, at vi ikke kan give det største til de mindste uden mennesker, der både beder og giver penge til arbejdet. Uden mennesker med nød og brand for at nå børnene med evangeliet - så dør organisationen.

    Her er vi heldigvis ikke i frit fald. Tak.

Bent Molbech Pedersen
Landsleder i DFS

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 40.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: