Vi skal fremelske gløden for mission
07.10.2016

Vi skal fremelske gløden for mission

I Indre Mission står vi på skuldrene af en stærk tradition for at finde nye veje til at forkynde Kristus
Hvad er det, der rammer os, når vi retter det historiske blik mod Indre Mission. Er det en nostalgisk blindhed, eller er det visioner for at udfolde missionen: Lede til Jesus – Leve i Ham?

    Fødselsdagsfester og jubilæumsfester fylder godt i programmet rundt om i landet disse efterårsmåneder. De giver anledning til at kigge tilbage på 155 år som bevægelse og en lang årrække som lokalt missionsarbejde.

    Der er meget at glæde sig over, når vi ser tilbage på visionære kristne, der gennem tiderne har fundet veje til at forkynde Kristus. Den glød for mission skal vi glæde os over, og vi skal arbejde på, at den kommer til at sætte sit præg på os i dag.

Risiko for blindhed

Det kan føre til blindhed for mulighederne i dagens Danmark, hvis vi svømmer hen i benovelse over tidligere tider. Hvis vi fokuserer på det, vi havde engang og savner i dag, fører det ofte til mismod.

    Men jeg møder glædeligvis overvejende en markant anden side i IM-landskabet. Gennem sommeren og efteråret har jeg mødt kristne i IM i alle aldre, der har fundet nyt mod og ny inspiration til at forkynde Kristus på det sted, hvor de er.

    Det er den vej, vi skal! Der er brug for, at mennesker lærer Jesus at kende.

Mennesker mangler liv

Når det faldende dåbstal i folkekirken beklages, er det ofte fordi, folkekirken dermed mister opbakning og styrke. Efter min mening er der en langt mere alvorlig grund til bekymring for det faldende dåbstal. Den handler om, at mennesker mangler liv med Kristus.

    Vi skal ikke være i mission for en organisations skyld, men fordi Kristus er den afgørende forskel, fordi livsperspektivet er frelse eller fortabelse.

    I Indre Mission står vi på skuldrene af en stærk tradition for at finde nye veje til i at forkynde Kristus. Lad den tradition udfolde sig stærkt i vores fællesskaber og hos hver enkelt af os, så vi i dagligt liv udfolder missionen: Lede til Jesus – Leve i Ham.

Jens Medom Madsen
Generalsekretær i Indre Mission

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 40.

Se tidligere blogindlæg på indremission.dk/blogKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: