Religiøse ledere ønsker et bedre Danmark

Der er meget mere, vi er enige om end uenige om, lyder det fra 16 danske religiøse ledere, som netop har offentliggjort Resam forum

Peter Sode Jensen, formand for Dansk Oase, Hans-Ole Bækgaard, formand for Indre Mission og Tonny Jacobsen, formand for FrikirkeNet. Foto: resam.dk

Resam, Religion & Samfund, er en samtalegruppe, hvor kristne, muslimske og jødiske ledere vil lære hinanden at kende og vil hjælpe hinanden til at deltage i samfundsdebatten.

    Som støtte for det nye forum er oprettet et sekretariat, der skal briefe deltagerne i Resam med fakta og viden og hjælpe troende til at præge samfundsudviklingen.

    Indre Missions formand Hans- Ole Bækgaard er en af deltagerne: »Vi skal ikke nødvendigvis nå til enighed eller enhed, men søge at forstå hinanden bedre og stræbe efter at stå sammen, hvor det er muligt,« forklarer han.

    Resam tager udgangspunkt i, at Danmark er en kristen nation, og at »religion er vores stærkeste kilde til moralske motiver, diskussioner og overvejelser,« som gruppen skriver på resam. dk. Det bakkes op af både jødiske og muslimske ledere, som også »ønsker at frembringe viden og forståelse, som kan nuancere og udvikle debatten og respekten for hinanden.«

    På resam.dk kan man læse gruppens manifest "Den gode nation". Videoen nedenfor præsenterer ideen bag Resam.

 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/304807278?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="460" height="259" frameborder="0" webkitallowfullscreen="" mozallowfullscreen="" allowfullscreen=""></iframe>

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer