Undervisningsvideoer 1-25

Få en gratis taler - på video

Her finder du videoer til brug i missionshuse, i bibelkredse og i IMU-afdelinger og i private hjem. Nogle er enkeltstående, andre en del af en serie. De fleste varer 30-45 minutter, og har tilhørende spørgsmål og oplæg til samtale, som man kan bruge efter at have set videoen.

Du kan se en liste over alle videoerne.

Den lutherske smørklat 1

IMUV 1: 

Den lutherske smørklat 1

I denne studieoptagelse på 30 min gennemgår Sprint nogle af de rigtige gode ting, som vor lutherske tradition har fundet i Bibelen: "Bibelen alene", "Kristus alene" og "Troen alene". Vi ser også på den styrke, det giver i sjælesorg overfor mennesker, der har svært ved at tro sig frelst. Sidst i lektionen ser vi også på nogle svagheder i den lutherske tradition, som vi skal undgå.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Den lutherske smørklat 2

 

IMUV 2: 

Den lutherske smørklat 2

I denne studieoptagelse på 29 min gennemgår Sprint nogle af de rigtige gode ting, som vor lutherske tradition har fundet i Bibelen: at Gud giver sin overvældende skat i "lerkar", altså i en billig emballage, der ikke ser ud af ret meget. Der skal troens øjne til for at se skatten! Dette gennemgås med eksemplerne: dåb, nadver og Guds velsignelse og beskyttelse. Sidst i lektionen ser vi også på nogle svagheder i den lutherske tradition, som vi skal undgå. Lektionen kan ses, uden at man behøver se "Den lutherske smørklat 1".

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.

 


Byrdebærer

IMUV 3: 

Byrdebærer

I denne studieoptagelse på 33 min sætter undervisningskonsulent i IM, Sprint Aagaard Korsholm, fokus på at Jesus i Matt 11,28-30  inviterer os itil at komme til ham, når vi bærer tunge byrder. Ved hjælp af hans åg vil vi få hvile og hjælp. Hvad vil det sige i den konkrete hverdag? Vi skal også se på forholdet mellem dine byrder, mine byrder og Guds byrder og på ”Åndelig løfte-teknik”.

 Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Mig er givet

IMUV 4:

Missionsbefalingen 1

I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår sognepræst i Løsning-Korning sogn, Henrik Højlund, missionsbefalingen (Matt 28,16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i misionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder for os i dag. Denne første refleksion er over ”Mig er givet al magt i himlen og på jorden”.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Gå derfor

IMUV 5:

Missionsbefalingen 2

I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår sognepræst i Løsning-Korning sogn, Henrik Højlund, missionsbefalingen (Matt 28,16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i misionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder for os i dag. Denne anden refleksion er over ”Gå derfor hen og gør alle folkeslag til mine disciple”.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Idet i døber

IMUV 6:

Missionsbefalingen 3

I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår sognepræst i Løsning-Korning sogn, Henrik Højlund, missionsbefalingen (Matt 28,16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i misionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder for os i dag. Denne tredje refleksion er over ”Idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn”.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Idet I lærer

IMUV 7:

Missionsbefalingen 4

I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår sognepræst i Løsning-Korning sogn, Henrik Højlund, missionsbefalingen (Matt 28,16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i misionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder for os i dag. Denne fjerde refleksion er over ”Idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer”.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Jeg er med jer

IMUV 8:

Missionsbefalingen 5

I denne serie på 5 refleksioner på hver 17-20 minutter, gennemgår sognepræst i Løsning-Korning sogn, Henrik Højlund, missionsbefalingen (Matt 28,16-20). Refleksionerne prøver dels at udforske de enkelte led i misionsbefalingen og at bringe nogle tanker i spil omkring hvad de kan betyder for os i dag. Denne femte og sidste refleksion er over ”Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende”.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Livets begyndelse

IMUV 9:

Livets begyndelse

I denne studieoptagelse på 32 min gennemgår undervisningskonsulent Sprint nogle hovedlinjer i de etiske problemstillinger omkring emnerne: ”Provokeret abort”, ”Kunstig befrugtning” og ”Genmanipulation på fosteret”. Vi ser på, hvornår et menneske er et fuldgyldigt menneske. Vi ser på de mange nye muligheder indenfor ”reagensglasbørn”, herunder brug af donor-sæd og donor-æg samt rugemor. De bibelske retningslinjer bringes i spil sammen med information om de nutidige tekniske muligheder og deres påvirkning af samfundet og menneskesynet.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Livets afslutning

IMUV 10:

Livets afslutning

I denne studieoptagelse på 34 min gennemgår Sprint nogle hovedlinjer i de etiske problemstillinger omkring emnerne: ”Organtransplantation”, ”Aktiv dødshjælp” og ”Selvmord”. Vi ser på hjertedødskriteriet og hjernedødskriteriet. Vi ser på organdonation og donorkort. Vi ser på ”medlidenhedsdrab” og på selvmord. De bibelske retningslinjer bringes i spil sammen med information om de nutidige tekniske muligheder og deres påvirkning af samfundet og menneskesynet.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Josva 1-5

IMUV 11:

Josva kap 1-5. En ny begyndelse

Optagelse fra bibelcamping på Mørkholt i 2014, hvor missionær Jørgen Bloch gennemgår Josvas bog og overfører dens budskab til vores personlige hverdagsliv. De tre lektioner kan ses hver for sig, men giver endnu større dybde ved at blive set alle tre, fx i løbet af et halvårs-program. Denne optagelse varer 52 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


IMUV 12:

Josva kap 6-12. Mod målet

Optagelse fra bibelcamping på Mørkholt i 2014, hvor missionær Jørgen Bloch gennemgår Josvas bog og overfører dens budskab til vores personlige hverdagsliv. De tre lektioner kan ses hver for sig, men giver endnu større dybde ved at blive set alle tre, fx i løbet af et halvårs-program. Denne optagelse varer 46 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Josva 13-24

IMUV 13:

Josva kap 13-24. Et liv i håb

Optagelse fra bibelcamping på Mørkholt i 2014, hvor missionær Jørgen Bloch gennemgår Josvas bog og overfører dens budskab til vores personlige hverdagsliv. De tre lektioner kan ses hver for sig, men giver endnu større dybde ved at blive set alle tre, fx i løbet af et halvårs-program. Denne optagelse varer 51 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Nådegaver 1

IMUV 14:

Nådegaver 1

I denne studieoptagelse på 33 min gennemgår Sprint den grundlæggende bibelske undervisning om nådegaverne og kommer også ind på vore naturgaver og hjertesager. Endvidere gives der vejledning til at den enkelte kan opdage, hvilke nådegaver, Gud har givet til vedkommende. Lektionen kan sagtens stå alene, men det største udbytte fås ved også at tage ”Nådegaver 2” på et tidspunkt

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Nådegaver 2

IMUV 15:

Nådegaver 2

I denne studieoptagelse på 39 min gennemgår Sprint den grundlæggende bibelske undervisning om nådegaverne i 1 Kor 12, især omkring brugen af ”Tjenestens trekant” til at finde sin plads i Guds tjeneste og billedet af menigheden som et legeme med mange forskellige lemmer, der tilsammen er Kristi legeme. Vi ser også på, hvordan man opflammer både sine egne nådegaver og menighedens samlede sum af nådegaver.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Johannes´ Åbenbaring 1

IMUV 16:

Hovedlinjer i Johannes´ Åbenbaring 1

Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes´ Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Dog kan den første lektion godt ses uden at se de fire andre. Hovedvægten ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange svært tilgængelige skrift. Fokus vil være på de opbyggelige og trøsterige budskaber i dette sidste skrift i Bibelen. Denne studieoptagelse varer 32 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her.


Johannes´ Åbenbaring 2

IMUV 17:

Hovedlinjer i Johannes´ Åbenbaring 2

Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes´ Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Hovedvægten i gennemgangen ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange svært tilgængelige skrift. Fokus vil være på de opbyggelige og trøsterige budskaber i dette sidste skrift i Bibelen. Denne studieoptagelse varer 35 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her


Johannes´ Åbenbaring 3

IMUV 18:

Hovedlinjer i Johannes´ Åbenbaring 3

Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes´ Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Hovedvægten i gennemgangen ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange svært tilgængelige skrift. Fokus vil være på de opbyggelige og trøsterige budskaber i dette sidste skrift i Bibelen. Denne studieoptagelse varer 36 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her


Johannes´ Åbenbaring 4

Johannes' Åbenbaring 4

download

IMUV 19:

Hovedlinjer i Johannes´ Åbenbaring 4

Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes´ Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Hovedvægten i gennemgangen ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange svært tilgængelige skrift. Fokus vil være på de opbyggelige og trøsterige budskaber i dette sidste skrift i Bibelen. Denne studieoptagelse varer 32 min.

PS: Lad dig ikke snyde af, at titelbilledet siger afsnit 5 - det er afsnit 4 :-)

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her

Johannes' Åbenbaring 5

Femte og sidste del af gennemgangen af Johannes' Åbenbaring

IMUV 20:

Hovedlinjer i Johannes´ Åbenbaring 5

Sprint gennemgår hovedbudskaberne i Johannes´ Åbenbaring i løbet af fem lektioner, der hænger sammen. Hovedvægten i gennemgangen ligger på at se sammenhængen og få overblikket over budskabet i dette for mange svært tilgængelige skrift. Fokus vil være på de opbyggelige og trøsterige budskaber i dette sidste skrift i Bibelen. Denne studieoptagelse varer 32 min.

Word-fil med spørgsmål til samtale kan hentes her."IMUV 21"

IMUs 6 videoer om Kerneværdier
1: Fundamentet

2: Vi vil leve af dåb

3: Vi vil leve af nadver

4: Vi vil leve af Bibelen

5: Vi vil leve i bøn

6: Vi vil leve i kærlighed

kan findes her
- på at udvikle undervisningsvideoerne og deres vej frem til din skærm. Du vil gøre os og dig selv en stor tjeneste ved at give besked, hvis du opdager noget, der kan blive endnu bedre. Så skal vi se, hvad vi kan gøre! På forhånd TAK! 

 

Sådan gør du

Afspilning

Videoerne kan afspilles direkte fra computeren til en projektor, hvis den er tilsluttet internettet. Klik på symbolet nederst til højre for at udnytte hele skærmen. 

Download

Er der ikke stabilt internet til rådighed, kan videoen downloades. Klik på Download under videoen og gem videoen på din computer.

Brug af videoerne

Videoerne må bruges gratis i alle former for arbejde i IMs regi. Det er ikke tilladt at benytte dem på hjemmesider eller til kirkelige arrangementer, hvis teologi strider mod Folkekirkens trosgrundlag. I tvivlstilfælde: kontakt sprint(at)imh.dk. Videoerne må ikke gøres til genstand for salg.

Gratis ... og

De er helt gratis - men det vil glæde os og gavne arbejdet, hvis du bruger et øjeblik på at sende en mail til sprint(at)imh.dk om hvad du har brugt videoen til og især hvad du synes om den. Ris og ros og gode ideer er det, der kan udvikle videoerne!

 

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: