få teksten læst højt - adgangforalle.dk DK DE UK Støt arbejdet Giv en gave til Indre Mission
Godt gang i Diakonhøjskolen

19.04.2012

Godt gang i Diakonhøjskolen

Diakonhøjskolens forstander er stolt af, at skolen nu kan uddanne professionsbachelorer.
"Via University College er som den eneste danske uddannelsesinstitution blevet godkendt af Uddannelsesministeriet til at udbyde en ny uddannelse af professionsbachelorer i diakoni og socialpædagogik."

Sådan indledes en pressemeddelelse fra Via University College (VIA UC). Bag nyheden gemmer sig, at Diakonhøjskolen har tilrettelagt sin uddannelse efter kravene til en professionsbachelor. Studieordningen har været prøvekort i otte år, og har nu ført til en godkendelse, som forudsatte, at Diakonhøjskolen indgik i et nært samarbejde med VIA UC, der har eneret på at uddanne professionsbachelorer i Danmark.

Diakoneleverne hedder nu studerende, og uddannelsen er forkortet fra 4 til 3½ år.

Stor interesse

"Det er virkelig en stor anerkendelse af mange års diakonalt uddannelsesarbejde her på Diakonhøjskolen, at den pædagogiske diakonuddannelse nu er blevet til en professionsbachelor," siger forstander Jens Maibom.

"Det er en ny uddannelse, men den bygger indholdsmæssigt på den gamle, så substansen er den samme. Det betyder alt for Diakonhøjskolen og vores forsatte virke, at vi nu kan tilbyde en fuldgyldig diakonal uddannelse til arbejde for samfundets mest udsatte grupper. For vores studerende får det den betydning, at de fortsat kan være sikre på at modtage SU i hele deres uddannelse, og de får nemmere adgang til efter- og videreuddannelse i det etablerede uddannelsessystem."

Diakonhøjskolens plejelinje ligger stille, da Århus Kommune har valgt at give alle deres praktikpladser til Social- og Sundhedsskolen i Århus.

"I august 2011 optog vi på den pædagogiske diakonuddannelse 30 studerende. I kraft af samarbejdet med VIA UC er vi nu tilsluttet det fælles optagesystem for videregående uddannelser, og vi har oplevet en flyvende start. Over 50 ansøgere har søgt den nye uddannelse som deres første prioritet og over 50 har søgt den som deres anden prioritet. Så vi venter spændt på kvote 1-optaget, som har deadline den 5. juli 2012," forklarer Anita W. Petersen, der er ledelses- og studiesekretær på Diakonhøjskolen.


Jørgen Hedager Nielsen, Indre Missions Tidende

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér