Indre Missions Tidende

21.09.2018

Bøger hjælper os til at tale sammen

Bøger kan bedre end noget andet skabe refleksion, nuancer og forståelse for både os selv og andre
Jeg har altid en stor stak bøger liggende, som jeg gerne vil læse. Og stakken har en tendens til kun at vokse, fordi der går for lang tid imellem, at jeg sætter tiden af til læsning. Det vil jeg gerne skal være anderledes.

Læsning er pausetid

I modsætning til radio og TV, så bestemmer jeg selv tempoet, når jeg læser en bog. Og i modsætning til de digitale medier som f.eks. tablet og smartphone, så undgår jeg de mange forstyrrelser, som ofte følger med på skærmen. Når jeg læser, er jeg mere herre over min egen opmærksomhed. Det er noget af det, bogen kan, og som betyder, at den trykte bog næppe nogensinde vil forsvinde. Bogen er måske endda vigtigere end nogensinde?

    Derfor irriterer det mig også, når jeg ikke får sat mere tid af til at læse, end jeg gør. Jeg har nemlig brug for de særlige pauser til fordybelse, som læsningen giver mig.

Bogen gør mig klogere

Særligt i vores forstyrrede og fortravlede tid er bogen et vigtigt helle og med til at skabe den eftertænksomhed, som vi ofte savner i hverdagen. Det gælder både bøger, der er båret af en kristen livsforståelse og bøger, som udfordrer mine overbevisninger.

    Bøgerne kan bedre end noget andet skabe refleksion, nuancer og forståelse for, hvem vi er, og hvad vi tror på. Og ikke mindst en forståelse for, hvad andre tror på og er overbevist om. På den måde giver bøgerne os også et bedre udgangspunkt for at tale sammen med hinanden og indgå i konstruktive debatter med dem, vi er uenige med.

    Her i 150-året for Forlagsgruppen Lohse må vi godt minde hinanden om, hvor vigtigt det er, at vi tager os tid til at læse.

Se temasiderne ”Lohse fylder 150 år” i impuls nr. 19/2018 side 16-21. Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter