Følg IM Kontakt Støt arbejdet Giv en gave til Indre Mission
Indre Missions Tidende

17.11.2013

De praktiske opgaver er et kald fra Gud

Det har stor betydning for et kristent fællesskab, at mange gør en indsats, mener Indre Missions vicegeneralsekretær
"Det er blevet mere synligt, at der er mange, der brænder for missionsarbejdet og er villige til at gøre en indsats for at løse praktiske opgaver i det lokale kristne fællesskab," vurderer Indre Missions vicegeneralsekretær Peter Nord Hansen.

Glæde over fællesskabet

"Tidligere kunne man godt få en museumsfornemmelse, når man kom ind i et missionshus. Det får man sjældent i dag. De ydre rammer er langt bedre nu end for et par årtier siden. Måske hænger det sammen med, at vi er blevet færre, og så skal de ydre rammer ikke være en hindring for missionsarbejdet," vurderer vicegeneralsekretæren.

    Peter Nord Hansen mener, at det er tydeligt, at man gerne vil skabe gode rammer for det lokale missionsarbejde. Han glæder sig over den indsats, som viser sig i nymalede lokaler, pænt pyntede borde og duften af godt bagværk.

    "Det er eksempler, som vidner om, at det lokale kristne fællesskab virkelig betyder noget for dem, der kommer der, og at det er et fællesskab, man virkelig vil satse på. Der er en stolthed og en glæde over at være med på det praktiske team, og jeg kan ofte mærke, at man har det godt med hinanden."

Spiller en stor rolle

"Det betyder noget både for fællesskabet og for den enkelte, når mange tager del i arbejdet," mener Peter Nord Hansen.

    "Det har en stor åndelig betydning, at vi bruger vores evner. For den enkelte giver det medejerskab, når man har en opgave, og man oplever, at man er med til at give noget til et fællesskab.

    Jeg er også overbevist om, at det at få en opgave og have et ansvar er med til at fastholde og bevare den enkelte i fællesskabet. Det gør, at man ikke så nemt melder sig ud af fællesskabet."

    Fællesskabet som helhed bliver også anderledes, når mange har en opgave.

    "Det bliver et andet fællesskab, man træder ind i, når mange eller alle føler, at de vil fællesskabet," mener Peter Nord Hansen.

    Han understreger også, at de praktiske opgaver er et kald fra Gud. Opgaverne skal løses for Guds riges skyld og ikke for organisationens skyld.

    "Og så er der en stor glæde i at få lov til at give noget," påpeger han og nævner forbønnen, som en vigtig opgave, som også giver stor glæde.

    "Der er mange ældre troende mennesker, som finder glæde i at stå i en forbønstjeneste. Det har betydning for os andre, at de er der."Læs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér