Indre Missions Tidende

23.02.2018

Der er brug for en kristen stemme i medierne

De kristne stemmer er vigtige i den offentlige debat, hævder sognepræst Jens Ole Christensen
Vi lever i et samfund, hvor alle værdier er til debat, og hvor man hurtigt kan komme i modvind, hvis man hævder én sandhed frem for andre. Derfor er det ikke uden omkostninger at være en kristen stemme i den offentlige debat, men det er nødvendigt, hævder sognepræst Jens Ole Christensen, som selv er én af de sidste 10 års tydeligste og mest respekterede kristne stemmer i medierne.

     Han er bekymret over, at så få kristne har syn for at sætte kristendommen på dagsordenen gennem medierne, og han opfordrer langt flere til at benytte sig af muligheden. Ikke kun fordi der åbenlyst er behov for et kristent bidrag i mange af de debatter, der føres. Men også fordi det på sigt er usundt at holde afgørende dele af den bibelske kristendom for sig selv.

    »Jeg er overbevist om, at hvis vi ikke fastholder vores holdninger til kontroversielle spørgsmål om frelse og fortabelse, om Jesus’ opstandelse og ægteskabsetik i det offentlige rum, så kan vi heller ikke fastholde det internt i vores egne miljøer og for os selv,« siger Jens Ole Christensen.

 


 

Flygt ikke frivilligt ned i katakomberne

Jens Ole Christensen

Klummeskribent og sognepræst Jens Ole Christensen er bekymret over, at missionsfolk flygter væk fra det offentlige rum

Jeg er urolig for flugten til katakomberne, som kommer til udtryk ved, at missionsfolkene flytter sig selv væk fra det offentlige rum. Der er langt flere, som kunne blande sig i debatten i medierne ud fra deres faglighed og profil.

    Sådan lyder budskabet fra Jens Ole Christensen, der i mange år har markeret kristendommens synspunkter i medierne. Det har han gjort gennem klummer og indlæg i blandt andet Kristelig Dagblad (KD).

    Det var flere faktorer, der satte ham i gang med at sætte kristendommen på dagsordenen i medierne.

Det, der bekymrer mig med den moderne evangelikale verden er, at den frivilligt tager ophold i katakomberne

    "I 1996-1997 var der en voldsom debat om vielse af homoseksuelle. Jeg var med i et udvalg, der lavede en rapport, og samtidig spurgte debatredaktøren for KD, om jeg ville skrive klummer, for der var ikke så mange fra min del af kirken, som var aktive i medierne," fortæller Jens Ole, der altid har haft lidt skrivekløe.

    "Jeg får meget energi af at læse og skrive."

    Han er begejstret for klummen som formidlingsform.

    "Jeg kan tage fat i noget aktuelt og gøre perspektivet bredere end i et læserbrev," siger Jens Ole, der skriver med en klar intention:

    "Jeg ønsker både at være til stede i bibelteksten og i nutiden, når jeg skriver."

    Han holder sig orienteret gennem to papiraviser og skimmer en række hjemmesider.

    "Jeg kan godt blive lidt afhængig af det," siger Jens Ole. Han er som regel i gang med tre bøger ad gangen, og så får han masser af viden ved at netværke.

Det skal høres i alle rum

Han har gjort sig mange erfaringer som klummeskribent.

    Det bliver aldrig helt godt, hvis jeg skriver på bestilling fra andre. "Mine klummer fungerer bedst, hvis jeg umiddelbart er varm på et emne," forklarer Jens Ole.

    Han ved, hvad konsekvenserne er, hvis han bruger barske udtryk.

    "Så kan jeg hurtigt sætte gang i en voldsom debat, som kun virker på den korte bane. Jeg har gennem årene fået en anden målsætning, for jeg vil gerne sige noget, der kan forøge menneskers erkendelse på den lange bane," understreger skribenten.

    "Nogle gange er der ting, der skal siges, så det runger, men jeg gør det nok sjældnere end før. Det er en kunst at være karsk og samtidig øge menneskers erkendelse."

Dette er et uddrag af en artikel fra impuls nr. 4/2018. Læs artiklen i fuld udgave online her.


 

Artiklen er en del af et tema, som også omfatter:

Lotte Hansen

Der skal være sammenhæng mellem ledelse og bagland

Kommunikationsrådgiver Lotte Hansen giver sit bud på, hvordan Indre Mission kan kommunikere på vanskelige områder

 

Hans-Ole Bækgaard

Vi skal stå på mål for vores holdninger

Indre Mission er båret af tillid, ikke af enighed om alt, siger Hans-Ole Bækgaard

 

 

Klaus Højgaard Laursen

Jeg ønsker at være en kristen røst på de sociale medier

Klaus Højgaard Laursen er kommentator på Radio24syv's Facebookside for 'Jeppesens Bibelskole'. "Hvis der er nogen, som har lyst til at spørge om den kristne tro, så skal de vide, hvor de kan gå hen", mener Klaus Højgaard Laursen


Læs hele temaet i impuls nr. 4/2018 online her.Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter