Indre Missions Tidende

09.02.2018

Det gjorde lidt ondt

Forkyndelsen er hjerteblod for Indre Mission og for impuls
Kristeligt Dagblad bragte den 6. februar en anmeldelse af første udgave af impuls og gav bladet 4 ud af 6 stjerner. Dem siger vi tak for. Anmelderen Kristian Østergaard stiller to vigtige spørgsmål til bladets redaktion:

    1) Vil impuls være et foreningsblad eller et tidsskrift?
    2) Er forkyndelsen for mainstream og uden udfordring?

    To gode spørgsmål, som bestemt er relevante for Indre Missions Tidende.

Både foreningsblad og tidsskrift

Til det første spørgsmål må jeg svare: Ja, vi vil være begge dele. impuls er både et foreningsblad og et kirkeligt magasin. Og vi er klar over, at impuls dermed placerer sig i spændingsfeltet mellem to redaktionelle tilgange til sit stof. Det er et valg, vi har gjort, og ikke et dilemma, vi er havnet i.

    I praksis betyder det, at impuls har et klart værdisæt og en kirkelig identitet, som knytter sig til Indre Mission. Og på det grundlag fortæller vi gode og væsentlige historier fra det kirkelige liv. Og vi er tydelige omkring, hvad der er "medlemsinformation", og hvad der er redaktionelt stof. Det betyder, at impuls også kan læses og er relevant for mennesker, der ikke knytter til ved Indre Mission, men gerne vil lade sig orientere om og udfordre af, hvad vi i Indre Mission finder væsentligt.

Forkyndelsen er et fokusområde

Det andet spørgsmål omkring forkyndelsen er ikke mindre relevant - og heller ikke nyt for Indre Missions Tidende. Forkyndelsen er en del af Indre Missions hjerteblod og samtidig et aktuelt fokusområde. Det er dermed også et kerneområde for impuls. Derfor gør det også lidt ondt at få at vide, at forkyndelsen er tandløs og for mainstream.

    Vi tager kritikken til os og lægger os i selen for at blive skarpere i vores forkyndelse, både på lov og evangelium. Ikke for anmelderens og stjernernes skyld, men fordi det er her, vi i særlig grad har noget på hjerte og ønsker at skille os ud fra - ja, fra mainstream. Hold øje med impuls og lad os ikke slippe for let om ved forkyndelsen af et helt og fuldtonende evangelium.Læs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter