Indre Missions Tidende

10.09.2017

En sejltur med fokus på lutherske temaer

Ledere af nordiske missionsbevægelser fik ny inspiration ved et møde i Norge
Centrale lutherske temaer som "Kristus alene", "Skriften alene" og "Nåden alene" var på dagsordenen, da ledere af lutherske missionsbevægelser i de nordiske lande var samlet til et inspirationsmøde i Nordisk Indre Missions Råd. Mødet blev afholdt sidst i august på en færge mellem Bergen og Ålesund i Norge.

    "Vi oplevede den smukkeste norske natur, samtidig med at vi talte om, hvordan vi bedst kan formidle de bibelske sandheder, som Luther fik åbenbaret, ind i vores tid," fortæller generalsekretær Jens Medom Madsen, der deltog i mødet sammen med Steen Møller Laursen, der er landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

    "Det er interessant at mødes med lederne fra andre nordiske missionsbevægelser, for samfundsmæssigt ligner vores lande hinanden. Der er mange lighedspunkter, selv om der også er forskelle i den kirkelige situation," fortæller Jens Medom Madsen.

Udfordringerne

Lederne af missionsbevægelserne talte også om, hvad der er bevægelsernes største udfordringer i dag.

    "I Norge har de fokus på de kristne børnefamilier. De undersøger, hvordan forældre bedst kan give den kristne tro videre til børnene. De ser på, hvordan kristne familier rent faktisk gør, og hvilke indspil henholdsvis far og mor kommer med. Deres undersøgelser vil sikkert også kunne være til inspiration for os," fortæller Jens Medom Madsen.

    "Det var også udfordrende at høre om den islandske bevægelse. Det er en lille bevægelse med kun omkring 300 medlemmer, men de har alligevel udsendt en missionærfamilie til Japan. Selv om de er få, vil de være i mission. Det var stærkt at lytte til."

Kilde: Indre Missions TidendeLæs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter