Indre Missions Tidende
Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016Indvielse af Esbjerg Missionshus, 20. august 2016
26.08.2016

Et multihus med fantastisk atmosfære

Det nye missionshus i Esbjerg er blevet indviet. Det giver Indre Mission spændende muligheder for mission
Lørdag den 20 august er en glædens dag for Indre Mission i Esbjerg, for de skal indvie deres nye missionshus, der har fået navnet "IM-Huset". Flagene er fremme, og smilene fra de mange gæster konkurrerer næsten med solen, der er brudt frem og gør det hele ekstra festligt.

    Blandt gæsterne er ægteparret Aase og Flemming Stephansen. "Vi er nysgerrige efter at opleve fællesskabet i Indre Mission. Vi flyttede til byen i 2014 og har ikke helt fundet, hvor vi skal have vores rødder endnu. Vi har været lidt rundt at snuse i folkekirker og frikirker, og nu er vi her," fortæller Flemming, der har baggrund i folkekirken og Indre Mission, mens hans kone kommer fra et frikirkemiljø.

    "Vi prøver at finde et kristent fællesskab, vi kan være fælles om. Det betyder meget at have et sted, hvor man føler sig hjemme," tilføjer Aase.

    Parret er blevet inviteret med af én af missionshusets brugere.

    "Vi har besluttet os for at tage hele pakken i dag med klipning af snoren og indvielse med kaffe og festmiddag," fortæller Aase og Flemming.

    De var der, da to børn klippede den røde snor til missionshuset, og en stor forsamling af mennesker strømmede ind til de kreativt pyntede kaffeborde i den store mødesal og det tilstødende caféområde.

    Mens børnene kunne boltre sig udenfor med hoppeborg og med neglelak og legoklodser indenfor, hørte de voksne om planerne med det nye missionshus. Bagefter nød alle et væld af kager, mens de så en film, der beskrev selve byggeriet af missionshuset.

Måden vi blev budt velkommen på

Før Kvaglund Kirkes Gospelkor gik på scenen, var der god tid til at se sig om både indenfor og udenfor.

    "Vores første indtryk er, at det er et meget flot missionshus, som virker lyst og venligt," siger Aase, inden parret kigger ind i børne- og ungdomslokalerne.

    Festlighederne fortsætter med en god middag og underholdning ved IMU, og en festaften, hvor det centrale er selve indvielsen af missionshuset, som sognepræst og hovedbestyrelsesmedlem Bo Knudsen tager sig af. Derudover er der masser af lovsang og mulighed for at bringe hilsner.

    "Vi synes, at atmosfæren og fællesskabet er fantastisk. Bare den måde vi er blevet budt velkommen på. Vi føler os allerede som en del af fællesskabet. Der er ikke noget højtravende over det," fortæller Aase og Flemming.

    "Der er en rigtig god ånd her," tilføjer Aase, og Flemming siger: "Jeg glæder mig særligt over Kristusfiguren i hjørnet af mødesalen. Hvad ville dette hus være, hvis Herren ikke var i det."

Læs også

IM-Huset som et multihus

Historie

I løbet af indvielsen af missionshuset kom der flere historiske dryp. Det første missionshus "Bethania" i Kirkegade blev indviet i 1880, og missionsfolk i hele landet samlede ind til missionshuset. På et tidspunkt husede det Danmarks største søndagsskole med 1000 børn.

I en periode var der fem missionshuse i Esbjerg. Noget af inventaret fra dem er taget med over i det nye hus. Blandt andet en stor Kristusfigur, som tidligere havde sin plads i missionshuset Bethania.

Aktiviteter

Der hører to børneklubber til Indre Mission i Esbjerg, en juniorklub, teenklub og IMU. Der er forskellige typer af møder som for eksempel stormøder, der samler alle. Der er en kvindeklub og en seniorcafé.

Det nye missionshus

Det første spadestik til det nye missionshus blev taget den 26. september sidste år, rejsegildet var den 27. januar i år med indvielse den 20. august.

Det nye missionshus er på 566 kvadratmeter fordelt på en stor mødesal, cafémiljø og tre store børne- og ungdomslokaler. Der er et stort køkken, toiletter og kælder. Uden for er der anlagt en stor terrasse med adgang til en have. Der er også et værksted på 36 kvadratmeter, som klubberne kan bruge.

Det nye missionshus har kostet 12,2 millioner kroner.Læs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér