Indre Missions Tidende

30.06.2017

Gospellyd i Cirkus Summarum

Tre kor fra GospelFamily i Aabenraa skal medvirke ved sommerens Cirkus Summarum
Henover sommeren får over 100.000 børn og barnlige sjæle fornøjelsen af at opleve 18 børn fra Gospel Spirer, Gospel Roots og Gospel Teens i DR's tilbagevendende cirkussucces Cirkus Summarum. De tre kor er en del af GospelFamily, som er tilknyttet Sct. Nicolai Kirke i Aabenraa. Og det er ikke tilfældigt, at det netop er disse børn, der skal medvirke.

    "Julie Lindell, der er gospelsanger og DR's kontakt, blev spurgt om at samle et team af børn, som kunne løfte den opgave at være sangbørn. Indtil nu har de haft balletbørn og dansebørn med. Det har været godt, men i år ville de gerne have nogle børn, der kunne synge og bevæge sig samtidig, og som har power. Så Julie tænkte på os, og så er det gået slag i slag derfra," fortæller Torben Callesen, der er kirke- og kulturmedarbejder i Aabenraa sogn.

    "Det er ret vildt, det de bliver smidt ud i og enormt krævende af dem. De skal synge trestemmigt og nogle steder firestemmigt. De skal være dygtige, hvis de skal være med, og det er de også," siger Torben, der til dagligt er korleder.

    Selvom det er en børneforestilling uden for kirkelig kontekst, er der alligevel nogle af sangene, der får en gospellyd over sig.

    "Der er en supergod sammenhæng i det hele, og selve historien i årets Cirkus Summarum kunne godt tolkes ind i en kristen kontekst. Det synes jeg er fedt. Det plejer mest at være falden på halen-komedie, men denne gang er der et rigtig godt budskab til børn," siger den forventningsfulde korleder, der ikke kan røbe mere af forestillingen.

    Det er Muskelsvindfonden og DR Big Band, der arrangerer Cirkus Summarum, som afholdes for niende år i træk.Læs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter