Følg IM Kontakt Støt arbejdet Giv en gave til Indre Mission
Indre Missions Tidende

13.10.2017

Trossamfund kan miste støtte

Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland fremlagde forleden et lovforslag, som kan koste små trossamfund dyrt
Også i Norge risikerer politiske forslag at sætte trossamfund under økonomisk pres. Den norske regering er i gang med et større antal lovforslag, som har til formål at samle tre nuværende love i én fælleslov for kirker, tros- og livssynssamfund. Forleden fremlagde den konservative kulturminister Linda Hofstad Helleland en del af lovforslaget, som indebærer, at kun tros- og livssynssamfund med mindst 500 medlemmer over 15 år fremover skal kunne godkendes og modtage offentlige tilskud. I Norge findes der ingen kirkeskat, så alle, der betaler skat, er med til at finansiere alle godkendte tros- og livssynssamfund, som hvert år modtager, hvad der svarer til ca. 1000 kr. per medlem.

    Hvis forslaget vedtages, vil det ramme 84 procent af de 783 tros- og livssynssamfund, som sidste år fik tilskud. De ramte trossamfund har tilsammen over 80.000 medlemmer, skriver avisen Vårt Land.

    Lovforslaget kritiseres bl.a. af Norges Kristne Råd, som mener, at særligt kristne migrantmenigheder vil komme i klemme. Hvis de fortsat skal kunne godkendes, er de nødt til at finde sammen under en fælles paraplyorganisation, og det er vanskeligt på grund af en række kulturelle og sproglige forskellige, mener rådet.Læs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér