Indre Missions Tidende

29.06.2018

Hvor er branden henne?

Vi brænder for det gode og fælles sprog, som vi ofte er i nød for
I redaktionen har vi hverken brand eller nød for noget som helst. Til gengæld er der ting, vi brænder for, og vi kan også være i nød for den gode historie.

Sagen er den, at vi kristne kan have en tendens til at udvikle et særligt sprog, som kun forstås af de særligt indviede. I værste fald et sprog, som skaber misforståelser, og som betyder noget forskelligt afhængigt af, om det bruges i missionshuset eller på arbejdspladsen. Det er ikke noget, der fremmer den vigtige dialog med omgivelserne. Det skaber derimod et unødvendigt skel mellem de kristne og det omgivende samfund.

Brand og mission

For eksempel er udtrykkene "at have brand for mission" eller "at have nød for sin nabo" sætninger, som næppe giver god mening for andre end vores kristne venner. Danskere uden for klub kristen vil forstå, at man kan brænde for en sag, men næppe at man kan have en brand. De vil også forstå, at man kan se nøden, eller være i nød, men næppe at man kan have nød for noget. Prøv at google ordene. De bruges ikke i de betydninger, som vi missionsfolk kan finde på at bruge dem.

Af samme grund kalder vi i impuls heller ikke længere et lokalt IM-fællesskab for et samfund. Fordi ordet samfund er et ord, som i Indre Mission bruges i sin egen indforståede og eksklusive betydning. Vi skriver heller ikke Jesu død, men Jesus' død. Fordi det er jævn nutidig dansk retskrivning.

Tal dansk

Indre Mission ønsker at nå længere ud med budskabet om Jesus. Et vigtigt led i den mission er, at vi øver os i at tale jævnt og forståeligt dansk. At vi har et fælles sprog, som alle forstår betydningen af. Det er noget, vi arbejder meget med i impuls' redaktion, og noget jeg vil opfordre alle Indre Missions venner til at arbejde med på.

Vi brænder for det gode og fælles sprog, som vi ofte er i nød for.Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter