Jeg kan ikke skabe mennesker men jeg kan kopiere dem

Billedkunstneren Benjamin Abana udtrykker sin tro gennem billeder

Billedkunstneren Benjamin Abana er blandt deltagerne i »Danmarks Bedste Portrætmaler«, som kører på DR1. Her bliver han bedømt af kunstkritikeren Bente Scavenius, kunstneren Simone Aaberg Kærn og galleristen Jesper Elg.

    »Jeg har meldt mig selv til programmet, for blandt andet at få professionel vurdering af min kunst. Jeg vil gerne bedømmes af nogen, som har ekspertviden,« fortæller Benjamin, der lever af at være billedkunstner og sammen med tre andre kunstnere har et værksted i en kælder i Studiestræde i det indre København.

    For ikke så længe siden kunne man møde Benjamin Abana på konferencen »FRYD« på Børkop Højskole. Her mødtes kunstnere, der gerne vil udtrykke deres glæde over troen gennem kunsten.

    »Gud har givet mig en passion for at skabe, som har gjort, at jeg ikke kan lade være med at udtrykke min tro gennem kunsten. Jeg er dybt fascineret af at male mennesker. Jeg ønsker at gengive dem på en sådan måde, at jeg kommer så tæt på skaberværket og skaberen som muligt.

    Jeg ved, at jeg ikke kan skabe et menneske, men jeg kan kopiere det,« forklarer Benjamin, der har baggrund i Indre Mission, og som har undervist på Børkop Højskole. Han kommer i dag i Byens Valgmenighed i København.

Dansk og afrikansk

Det præger Benjamins kunst, at han både er dansk og afrikansk, idet hans mor er fra Danmark, og hans far kommer fra Nigeria.

    »Jeg er et produkt af to kulturer, og jeg er stolt af begge. Derfor kan jeg heller ikke lade være med at bringe begge kulturer i spil i min kunst,« siger han.

    »Det beskriver mig som person, og de oplevelser jeg har ved at have to kulturer. Jeg har på godt og ondt mærket det. Siden jeg var dreng, har jeg oplevet racisme, både den åbenlyse og den uskyldige. Jeg har heldigvis sjældent oplevet en nedladende tone i kristne kredse, men mere en dem-og-os-mentalitet, hvor jeg måske ikke altid lige har passet ind i en kristen kasse, med de interesser og det udseende, jeg har.«

Læs mere om Benjamin i impuls nr. 23/2019. Har du abonnement kan du finde e-bladet her - har du ikke abonnement, kan du tegne det her.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…
Befriende og livsnær forkyndelse
Monika Andersson fra Odense var blandt de 430 deltagere på ECHO. Hun er ny i troen og sugede til sig. Hun fik tonsvis af inspiration med hjem. …

Annoncer