Indre Missions Tidende

10.08.2018

Kærlighedens pris

Vi bør tale om, hvordan vi rummer og støtter de sørgende i vores fællesskaber
På mange måder er vi i dag bedre til at sørge, end vores bedsteforældre var det. Der er færre tabuer, og vi taler også mere om sorgen. Alligevel har vi stadig meget at lære om, hvordan vi møder og oplever sorg. Det vidner de to temaartikler i dette impuls om.

Vi sørger når vi mister

Sorgen er en grundfølelse, som vi alle oplever i mere eller mindre grad. Hver gang vi mister noget, et håb, en glæde eller et elsket menneske, så kalder det sorgen frem. Jo tættere, vi var knyttede til det eller den, vi mistede, des tungere er sorgen.

    Men et hovedbudskab i dette blads minitema er, at vi er meget forskellige, og, at vi sørger meget forskelligt. Og vi skal passe meget på med at presse os selv eller andre ind i bestemte måder at håndtere sorgen på.

    Samtidig er sorgen noget, vi skal hjælpe hinanden med. Vi må ikke i misforstået respekt for hinanden holde os på afstand af dem, som sørger. Tværtimod. Vi har alle sammen brug for fællesskab og nærvær, for at komme godt igennem en sorg.

Sorgen i fællesskabet

Lad os hjælpe hinanden med at sørge. Lad vores kristne fællesskaber være steder, hvor vi også rummer, dem, der sørger. Tal om, hvordan vi giver både tid og plads til sorgen og til de sørgende, både i vores private relationer og i vores fællesskaber.

    Nogle steder har en madordning omkring en sørgende familie været en kærkommen måde for fællesskabet at vise sin medfølelse på. Andre steder kunne en sorggruppe måske være et fast tilbud i IM-fællesskabet. Eller overvej, om det er en opgave, den lokale besøgstjeneste kan tage mere ansvar for.

    Det kan være svært for den sørgende selv at spørge efter hjælp eller at formulere sine behov. Derfor kan det være godt med nogle forberedte og let tilgængelige tilbud. Både for de sørgendes og for fællesskabets skyld.


Se temasiderne i impuls nr. 16/2018 side 12-15 om "sorgens ansigter"Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter