Følg IM Kontakt Støt arbejdet Giv en gave til Indre Mission
Indre Missions Tidende

13.10.2017

Kristne jordemødre indstilles til pris

To kristne jordmødre har begge mistet deres job på grund af deres syn på abort. Nu er de indstillet til at modtage en pris
To svenske jordemødre har i årevis ikke kunnet få job i Sverige, fordi de ikke ønsker at medvirke ved aborter. Deres sager har været behandlet i flere svenske retsinstanser, og de venter nu på, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol skal forholde sig til, om sundhedspersonale i Sverige bør have samme samvittighedsfrihed som kolleger i f.eks. Danmark og Norge.

    Både Ellinor Grimmark og Linda Steen begrunder abortmodstanden med deres kristne tro, og de bliver nu bakket op af Evangelisk Alliance i Sverige, som har indstillet dem til Martin Luther King-prisen. Prisen er opkaldt efter den amerikanske præst og borgerrettighedsforkæmper og uddeles hvert år til en person, som har arbejdet for fred, frihed, retssikkerhed, lighed og solidaritet. Bag prisen står en række kirker og organisationer.

    "Martin Luther King udtalte: 'Der kommer en tid, hvor man må indtage en position, der hverken er sikker, behagelig eller populær. Men man må indtage den, fordi ens samvittighed siger, det er den rette.' På baggrund af det citat mener vi, at jordemødrene Ellinor Grimmark og Linda Steen fortjener Martin Luther King-prisen," udtaler Jacob Rudenstrand, der er vicegeneralsekretær i Evangelisk Alliance.Læs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér