Missionshus fejrede fødselsdag med streetfood

I Sdr. Felding markerede de 125-års-jubilæet på en utraditionel måde ved at invitere hele byen på mad

Missionshuset i Sdr. Felding er fra 1893 og kostede dengang 2000 kroner.

Mados, latter, snak og køer af mennesker ved madboderne prægede festivalteltet, der var stillet op uden for missionshuset i Sdr. Felding den 9. november. Indre Mission og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler i byen fejrede 125-årsfødselsdag, og i den forbindelse havde man valgt at invitere alle på streetfood, som kunne nydes i cafételtet eller i missionshuset sammen med børnegospel, trylleri og andre gode musikoplevelser.

    Ægteparret Anne og Torben sad med deres drenge ved et cafébord og nød deres mad. De havde hørt om arrangementet og var droppet ind.

    »Det er en super god ide med streetfood. Så sker der noget i byen, og det er med til at åbne missionshuset op, så vi kan se, hvordan der ser ud,« fortæller parret, der snart faldt i snak med andre bekendte fra byen, som også var kommet.

    I festivalteltet var der ti streetfoodboder med alt fra byg-selv-burgere og nachos til vafler og softice, og det trak rigtig mange gæster til.

    »Vi ville gerne lave en spændende fest og invitere alle ind i missionshuset for at se, hvad der foregår. Jeg synes, at det er lykkedes fuldt ud. Jeg vil tro, at der har været omkring 170 til spisning. En god del af dem kom fra byen,« fortæller Bodil Bøndergaard Madsen midt i maden. Hun er med i jubilæumsudvalget, hvor der også er flere, som er engageret i den årlige Å-festival i byen.

    »Det var folkene fra Å-festival, der fik ideen med streetfood,« forklarer hun.

    »Vi kunne bruge mange af de ting, som bruges til Å-festival: telt, komfur, boder og borde.«

    Der var gang i festivalteltet i tre timer. Derefter fortsatte man i missionshuset med en festaften, hvor der var forkyndelse, historiske glimt, jubilæumskage og kaffe, lovsang og koncert med bandet »Cair Paravel«.

Vi vil være et åbent hus

Formand Kirsten Johansen stod for velkomsten ved festaftenen, og hun glæder sig over jubilæet med streetfoodsatsningen.

 

    »Vi ønsker at åbne vores missionshus og fortælle om vores aktiviteter for at gøre op med den fordom, at missionshuset skulle være et farligt sted at komme,« fortæller Kirsten Johansen.

    »Vi vil gerne være et åbent fællesskabet, hvor mennesker føler, at de bliver set, og at de lærer Gud at kende og bliver en del af vores fællesskab. Dette har udvalget for jubilæet fint forsøgt at byde ind til ved alternativ bespisning udenfor missionshuset, og det var virkelig dejligt, at så mange fra byen kom for at spise med og deltage. Vi beder om, at det må bære frugt på en eller anden måde.«


Artiklen kan også læses i impuls nr. 24/2018.

  • I festivalteltet blev der blandt andet solgt 15 liter softice, 250 vafler, knap 100 byg-selv-burgere og 90 tarteletter.
  • Omkring 170 kiggede forbi til spisning.
  • Snakken gik lystigt indenfor.
  • Flere familier var kommet for at høre deres børn synge i Troldhede Gospel-kids.
  • Programmet bød på oplevelser for alle aldre.
  • »Streetfood her i Sdr. Felding er meget billigere end i Aarhus,« sagde en af de unge, som var vendt hjem fra Aarhus for at fejre jubilæet.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…

Annoncer