Indre Missions Tidende

15.09.2017

Retten til Liv gennemførte aktion i Aarhus

20.000 klistermærker blev opsat på lygtepæle og vejskilte i Aarhus bymidte
Natten til lørdag den 2. september opsatte unge fra foreningen Retten til Liv 20.000 klistermærker i Aarhus bymidte. I en pressemeddelelse fortæller foreningen, at formålet med aktionen var at "informere og vække til eftertanke" med forskellige statements som "Pssst! Fra befrugtningen var alt mit unikke DNA på plads!" og "Pssst! 40 ufødte drenge og piger mister livet i en abort hver dag i Danmark!"

    Aarhus Kommune var imidlertid ikke vild med de mange klistermærker og krævede efterfølgende, at Retten til Liv fjernede dem med henvisning til vejlovens § 81.

    "Vi var på forhånd meget bevidste om ikke at gøre noget ulovligt. Vi havde rådført os med advokater, og de fandt ikke nogen paragraffer, der sagde, at det var ulovligt," siger landssekretær Ellen Højlund Wibe, som fastholder, at foreningen ikke har gjort noget ulovligt.

    "Normalt plejer vi at varme pressen lidt op, men denne gang skulle det have overraskelsens effekt. Og vi var ikke interesserede i, at nogen på forhånd skulle afspore debatten," uddyber hun.

    På trods af kommunens udmelding mener Retten til Liv ikke, at aktionen var forgæves.

    "På en måde er det irriterende, at debatten tager den drejning, men på den anden side har Aarhus Kommunes udmelding bragt nyheden ud over Aarhus' grænser, og det har sat de ufødtes liv på dagsordenen i nogle dage i den danske presse."

    Oprydningsarbejdet er stadig i gang her ved udgangen af uge 36.

    "Vi vil gerne vise en masse velvilje og fjerner naturligvis klistermærkerne, for vi synes, det er et godt signal at sende, at vi rydder op efter os selv. Men vi forventer ikke bøder fra kommunen, selv om vi skulle have overset nogle enkelte klistermærker."Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter