Sandheden om hvem du er

800 unge hørte en ny historie om dem selv gennem taler, lovsang, seminarer, smågrupper og meget andet

Stemningen er høj, mens deltagerne strømmer ind i den store hal på Rosborg Gymnasium. Rundt omkring bliver der snakket og grinet i de små grupper af folk, der allerede sidder klar til det første aftenmøde på Event 2019. Musikken spiller og den spektakulære sceneudsmykning lægger tydeligt op til årets tema: My story, God’s story (Min historie, Guds historie).

    »En vigtig og farlig egenskab ved fortællingen er, at den skaber, hvad den fortæller. Derfor er det vigtigt at forholde sig kritisk til den historie, man fortæller om sig selv,« fortæller Kasper Bergholt, der er forkyndelsesansvarlig, om valget af årets tema. Hans håb for Event 2019 er, at ingen går derfra og føler sig som en ufortalt historie, og at deltagerne må møde Kristusfortællingen: »Det, tror jeg, er det eneste, som kan forandre de tunge historier, de sorgfulde historier, historierne om tab og om ting, der er gået i stykker, til håbsfortællinger,« uddyber Kasper.

    Tilbage i mødehallen kommer Nanna Dideriksen på scenen og fumler lidt i præsentationen af sig selv, før hun giver op. Det medvirker til pointen om, at det kan være svært at finde ud af, hvad man skal fortælle om sig selv. Nanna taler over emnet What’s Your Story?:

    »Jeg har en god nyhed. Jeg kender en, som kan fortælle dig sandheden om, hvem du er. Vi kender ham også som Jesus, og han fortæller, at du er elsket«.

Vi skal huske det vigtigste

For deltagerne er det især fællesskabet på Event, der er noget særligt.

    »Jeg vil huske Event for fællesskabet, det at man er sammen så mange mennesker om det samme. Jeg glæder mig til lovsangsaftenen, til at stå så mange mennesker sammen og lovsynge,« siger Kristoffer Markussen fra Djurslands Efterskole. I år er hans første Event, og seminarer og taler har også gjort indtryk: »Talerne er gode til at få ens opmærksomhed med deres egne personlige historier«.

    Også Laura Dyhr fra Sydvestjyllands Efterskole er begejstret for fællesskabet:

    »Jeg synes det er ret nice at være i en helt stor, kristen flok, hvor man kan mødes på kryds og tværs af efterskoler«. Det er hendes tredje år på Event. Fra dette års Event vil hun især tage en pointe med fra talen fredag aften: »Der er flere sider af en selv, men man skal bare huske den vigtigste: At man er Guds barn«.

Mit liv efter døden

Om lørdagen kunne deltagerne vælge mellem seminarer som for eksempel My Story As A Boy, Gud Er Stor Og Hvad Så?, Vidnesbyrd og mange flere.

    Et emne, der fyldte meget for mange deltagere, talte Michael Bak Nygaard om til seminaret Mit Liv Efter Døden. Der var stuvende fuldt af deltagere, så selvom seminaret blev flyttet til auditoriet, stod folk langs væggen og sad på gulvet.

    Michael mener, at den store interessere skyldes, at det emne især er svært at forholde sig til, når man er ung.

    »Det kan være svært at forstå fortabelsen i forholdet til en god Gud. Og det kan være svært at glæde sig til himlen, fordi man kan komme til at tænke, at det måske bliver lidt kedeligt – at vi bare skal sidde på en sky og spille harpe.«

En anderledes hyldest

Andreas Bøge stopper som ungdomskonsulent hos IMU og dermed også som projektleder på Event. Som afsked blev han sendt igennem mødehallen iført sikkerhedshjelm, termodragt og seletøj. Deltagerne fik så tilladelse til at kaste sko på ham, mens han løb op og ned ad rækkerne. Efterfølgende blev han i seletøjet hejst op i luften midt på scenen, hvor han hang, indtil de sidste beskeder var blevet givet, og deltagerne havde forladt hallen.

    Tankerne bag denne afsked var, som mødeleder Peter Møller forklarede med et glimt i øjet, at han skulle have en lille straf for at forlade dem - og måske egentlig bare, at det kunne være sjovt at kaste sko på lederen.

    Andreas Bøge har været projektleder på Event de sidste fire år og sad to uger op til og trippede for at få skudt det sidste Event af.

    »Vi kan kun sætte nogle rammer op, og så håber vi på, at Guds ånd vil fylde dem ud og give noget til os ledere og til deltagerne, så man tripper bare sindssygt meget for at komme i gang og se, hvad det bliver til. Det eneste, man kan, er bare at fyre det af og se, hvad det bliver til.«

    Der er cirka 250 frivillige, der på den ene eller anden måde hjælper til på Event, og dem er Andreas særligt begejstret for.

    »Det er virkelig et privilegium at få lov til at være leder for så mange sindssygt dygtige frivillige. De brænder for, at Event må blive noget stort for de nye deltageres liv, og det gør mig stolt at få lov til at være med til«.

Artiklen er skrevet af Maria Kjær Jensen, der er praktikant på impuls
 

Se flere billeder og læs endnu mere i impuls nr. 23/2019. Har du abonnement kan du finde e-bladet her - har du ikke abonnement, kan du tegne det her.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…
Befriende og livsnær forkyndelse
Monika Andersson fra Odense var blandt de 430 deltagere på ECHO. Hun er ny i troen og sugede til sig. Hun fik tonsvis af inspiration med hjem. …

Annoncer