Indre Missions Tidende
Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017Kvindekonference i Aarhus, februar 2017
10.02.2017

To mænd over for 250 kvinder

Hvad kigger mænd efter hos kvinder? Sandheden om det og andet om mænd kom frem på kvindekonferencen
naDet er ret modigt af to mænd at stille op foran 250 kvinder og være klar til at besvare spørgsmål uden nogen form for forberedelsestid. Men unge lægestuderende Jonas Mejlgaard og den noget ældre familie- og psykoterapeut Steen Palmqvist gør det på kvindekonferencen i Aarhus under punktet "Sandheden om mænd".

    "Kvinder kan let blive enige om, hvad vi tror, at en mand tænker og mener. Det er langt bedre at spørge ham selv," forklarer tovholder på kvindekonferencen, Dyveke Nepper, lige før hun går på scenen som ordstyrer. Hun lader de to mænd præsentere sig selv, og de benytter muligheden for at fortælle lidt om, hvad mænd tiltrækkes af hos kvinder.

    "Mænd tiltrækkes af flere ting. Lige nu fokuserer jeg på det fysiske, for vi mænd er tiltrukket af en typisk timeglasform med store bryster, smal talje og brede hofter. Vi kigger efter fødedygtighed," siger Jonas Mejlgaard direkte. Reaktionen kommer med det samme i form af højlydt fnisen og latter fra stolerækkerne. Det sker igen og igen i den næste times tid.

    Steen Palmqvist kigger på seksualiteten i parforholdet efter en del års ægteskab.

    "Nu erfarer manden, at han aldrig nogensinde er alene med sin kone i soveværelset. Hun slæber ting med derind, som fylder. Det kan være bekymringen over teenagedatteren, at hun skal gøre rent i morgen, eller at tørretumbleren trænger til at blive udskiftet."

Mandens hovedopgave

Nogle spørgsmål kører på det seksuelle. Et af dem går på, om en mand tænder lige så meget på sin kone, efter at hun har født.

    "Ja," svarer Jonas Mejlgaard. "Vi synes ikke, de er mindre sexede." Steen Palmqvist nikker. "Vi tiltrækkes af timeglasset, også når det bliver større. Efter tre til fire måneder går manden i panik, fordi han er bange for at drukne i modermælk," siger han med et grin og fortsætter mere seriøst. "Jo længere tid der går, jo mere smelter kærlighedsrelationen sammen med seksualiteten."

    Kommunikationen mellem mænd og kvinder bliver også vendt. Blandt andet spørger flere kvinder, hvorfor mænd kan komme til at se helt ynkelige ud, når deres kone vil snakke med dem.

    "Dybt ind i hjertet har en mand en hovedopgave over alle andre opgaver, nemlig at sørge for, at konen er glad for tilværelsen. Når kvinden bringer følelsesmæssige ting op, bliver der kaos i tankerne, for hvordan skal manden klare det? Jeg siger til manden, at han skal sidde stille og lytte," forklarer den ældre oplægsholder.

    Andre spørgsmål går på, hvorfor manden har så svært ved at træffe beslutninger, når det gælder forlovelse, ægteskab eller køb af bil.

    "En mand kan godt træffe sin egen beslutning, når det gælder ham selv. Men når en kvinde præsenterer ham for et behov, begynder han med det samme at tænke, hvad der mon er det rigtige svar, for at hun kan blive glad. Han vil helst ikke skuffe eller gøre noget forkert. Det vigtigste for os mænd er ikke, at vores behov bliver opfyldt, men at vores kone trives," siger Steen Palmqvist."

Fakta

Det var fjerde gang, der blev afholdt kvindekonference. Indre Mission og Aarhus Bykirke stod bag arrangementet. Stedet var missionshuset Eben Ezer i Aarhus med 250 kvinder som deltagere.


    Det er første gang, konferencen blev afviklet to steder: Den 28.-29. oktober i København og den 4.-5. februar i Aarhus.

Facebook

Læs mere om kvindekonferencen på Facebook eller på hjemmesiden indremission.dk/kvindekonference. Her findes billeder og andre informationer fra konferencen.


Kilde: Indre Missions TidendeLæs bladet her

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér