Indre Missions Tidende

02.11.2018

Tro i medierne møder modstand

Det kristne vidnesbyrd trives bedst i det fysiske møde mellem mennesker
Der har den seneste tid været flere historier i medierne, hvor kristne unge fortæller om deres tro. Men hvor det tidligere skabte respekt og nysgerrighed, så går tendensen i dag i retning af højlydt forargelse – ofte suppleret med hadefulde og nedladende kommentarer.

    Vi så det på DR2’s Facebook-side efter Anders Aggers besøg i Aars IMU. Og senest er to unge kristne fra Hvide Sande blevet udsat for det samme, efter at de i Dagbladet Ringkøbing-Skjern har fortalt om deres tro på Gud.

Polariseret mobbekultur

Hvad er det, der går galt? Hvorfor udløser det kristne vidnesbyrd i medierne så meget modstand og disrespekt? Det kan der gives mange svar på.

    For det første var kristendommen tidligere almindelig kendt og forstået af de fleste. Også selvom man ikke kaldte sig kristen. I dag er især mange unge helt blanke i forhold til kristendommen.

    For det andet har især Facebook været med til at skabe en fjendtlig og polariseret mobbekultur, som nedbryder respekten for dem, vi ikke kender eller forstår. For det tredje har samfundets generelt høje stress-niveau skabt en frygt for dem, som er anderledes, og som udfordrer vores livssyn.

    Uanset hvilke svar, vi finder frem, så er det helt tydeligt, at vidnesbyrdet om en personlig kristen tro mange steder ikke længere tåles. Især ikke når vi møder det på skærmen eller via andre medier.

Det fysiske møde

Gad vist hvilke reaktioner det ville skabe, hvis vi omdelte dagens impuls på gaden eller i tilfældige postkasser? Impuls er hver gang fuld af troshistorier, som vores faste læsere føler sig opmuntret og inspireret af, men som mange af vores venner og naboer vil være fuldstændig uforstående overfor.

    Lad det ikke få os til at gemme os og pakke troen af vejen, men i stedet være tydelige og frimodige i vores vidnesbyrd.

    Det er lykkeligvis stadig sådan, at når vi møder hinanden ansigt til ansigt, så nedbrydes de fleste fordomme, og den gensidige forståelse bygges op.Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter