Indre Missions Tidende

04.05.2018

Uretfærdigheden i Israel

Vi prædiker fredens evangelium for både jøder og palæstinensere
Jødernes historie er også en historie om uretfærdighed og overgreb. Gammel Testamente flyder over af beretninger om uretfærdighed, ikke mindst blandt jøderne, som Gud igen og igen dømmer som et genstridigt og ulydigt folk. Efter at jøderne fra år 70 spredtes rundt i Europa og senere til resten af verden, var det oftest jøderne, der var ofre for uretfærdighed, en uretfærdighed som kulminerede med de tyske udryddelseslejre under anden verdenskrig. Jødernes tilbagevenden til deres hjemland har ikke afgørende lagt en dæmper på uretfærdigheden. Konflikten mellem jøderne og palæstinenserne avler stadig uretfærdighed, omend det i dag ofte er svært at gennemskue, hvem der har mest skyld.

    Konflikten mellem jøderne og palæstinenserne er fuld af dilemmaer uden åbenbare løsninger. Alle mennesker har ret til et hjemland. Og både jøder og palæstinensere kan med god ret føle sig uretfærdigt behandlet. Ikke mindst af hinanden.

    Men uretfærdighed er ikke et vilkår, vi skal finde os i. Som kristne har vi en særlig forpligtelse til at påtale og modarbejde enhver form for uretfærdighed. Uanset hvem vi holder med. Uretfærdighed er uretfærdighed, uanset om den begås af jøder eller palæstinensere. Af stormagter eller undertrykte. Ingen har mere ret til at være uretfærdige end andre.

    "Salige er de, som hungrer og tørster efter retfærdigheden, for de skal mættes," siger Jesus. Dermed kalder han alle kristne til at kæmpe for retfærdigheden. Også for dem, som vi fristes til at kalde fjender.

    Lad os først og fremmest kæmpe for retfærdigheden. Lad os særligt støtte de initiativer, som arbejder for tillid og respekt mellem de uretfærdigt behandlede. Og særligt må vi støtte og opmuntre alle bestræbelser på at række fredens evangelium til både palæstinensere og jøder.Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter