Indre Missions Tidende

09.03.2018

Vanløse IM har fået langt bedre rammer

Børnefamilier og IMU'ere har været fælles om istandsættelsen af det nye missionshus i Vanløse
Malene LarsenVanløse Indre Mission overtog deres nye missionshus på Thyvej den 15. november. Derefter gik det stærkt med at få istandsat huset, så det kunne bruges som mødested.

    "Vi har haft en travl periode, hvor frivillige har gjort et stort stykke arbejde. Vi har ryddet op i en masse ting. Vi har malet, ordnet gulve, fået internet og udformet kontrakter med vores lejere," fortæller 25-årige Malene Larsen, der er formand for bestyrelsen.

Kasper OlesenKasper Olesen, der er formand for husudvalget, er imponeret over opbakningen til istandsættelsen.

    "Folk har meldt ind på opgaver, selv om de har haft travlt," siger Kasper, og Malene tilføjer: "Vi har fået vores eget hus, hvor vi selv har kunnet forme rammerne, som vi gerne ville. I det gamle missionshus havde vi ikke de muligheder, fordi vi var begrænset af et lejemål.

    Istandsættelsen har betydet, at vi har fået øje på nogle nye sider af hinanden. Fællesskabet mellem IM og IMU er blevet stærkere, fordi vi har fået mere med hinanden at gøre."

    Det har sat spor i mødeprogrammet, hvor antallet af fællesmøder er øget.

Istandsættelsen har betydet, at vi har fået øje på nogle nye sider af hinanden

    "I år har vi to fællesmøder hvert halve år," fortæller Henriette. Rebekka Gummesen fortsætter: "Vi laver dem for at lette overgangen fra IMU til IM-fællesskabet, for i en by som København med så mange fællesskaber at vælge imellem er den overgang ikke nem."

Familievenlige rammer

Vanløsefolkene har allerede tyvstartet på møderne.

    "Det var spændende at tage huset i brug, men det var mærkeligt at forlade et hus med en 100-årig historie," fortæller IMU-formanden.

    Rebekka beskriver det første møde i de nye rammer.

    "Det var skønt, at jeg kunne sidde herinde i børnerummet og følge med i talen, samtidig med at jeg passede med min datter," fortæller hun.

    "Sindshvile var ikke indrettet med henblik på børnefamilier, for der var ingen steder, vi kunne være med børnene. Som børnefamilie skal tingene fungere praktisk, for at vi kan overskue at have børnene med."

    Hun ved om flere familier, der holdt op med at komme i fællesskabet, fordi der ikke var plads til børnene.

    "Jeg er meget stor tilhænger af det nye hus. Vi har fået langt bedre rammer, så jeg håber, at familierne vender tilbage," forklarer hun.

    "Vi har det rigtigt hyggeligt, og vi er gode til at se hinanden. Det er lidt bibelkredsagtigt," understreger Rebekka, der er glad for det ene seniorpar, der kommer i fællesskabet.

    "De er guld værd, og jeg håber, der vil komme flere modne par, som vi kan spejle os i. Det er fantastisk med flere aldersgrupper i et fællesskab, for det er det, en familie består af."

Mange muligheder for mission

Det nye missionshus i Vanløse rummer mange muligheder for mission, og det ligger som førstkommende arbejdspunkter i IM-fællesskabet og i IMU, for indtil nu har de brugt mange kræfter på at få rammerne i orden.

    Undervejs har de drøftet, hvad de vil med huset. Nogle ideer er allerede blevet iværksat, for eksempel nogle familievenlige lørdagsarrangementer.

        Jonatan Hauge MadsenJonathan Hauge Madsen er i fuld gang med tankerne om et arbejde blandt teenagerne i området.

    "Vi er fem ledere, og vi skal have vores første planlægningsmøde," siger Jonathan, der drømmer om at bruge haven til et teen-event.

    Henriette og Rebekka drømmer om havefester, og én er allerede sat i kalenderen.

    "Vi har fået vores egen have, og det skal udnyttes. Vi kommer til at lave havefester på tværs af fællesskaberne," siger Henriette, og Rebekka fortsætter: "Vi vil invitere naboerne, når vi laver noget."

    Jonathan Hauge Madsen har fundet ud af, at naboerne holder øje med huset.

    "De har lagt mærke til, at der er kommet mere liv i huset," fortæller han.

    Det skyldes de mange aktiviteter, der har været i gang, men også ungdomskollektivet på husets førstesal, hvor der bor tre lejere.

    "Det giver huset og området liv," siger Jonathan.

Dagligstuen i Vanløse

Planen er at synliggøre Indre Mission i området og lave relevante tilbud.

    "Vi håber, at flere mennesker vil finde ind i vores fællesskab," understreger Rebekka og Malene.

    "Vi skal lade mennesker vide, at vi er kirkens dagligstue. Jeg har mødt rigtig mange, der ikke ved, hvad Indre Mission er. De tror, at vi er en kirke. Derfor bruger jeg udtrykket dagligstue om Indre Mission."

 


 

Fakta

Vanløse MissionshusMissionshuset Sindshvile på Frederiksberg er solgt, og der er købt et nyt hus på Thyvej i Vanløse til 6,2 millioner. Huset er 110 kvadratmeter i grundplan. Det består af en kælder, som kan udnyttes til forskellige aktiviteter. I stueplan er der indrettet mødesal og et børnevenligt rum. Førstesalen er omdannet til ungdomskollektiv med tre lejere.

    Følgende grupper hører til i huset: Et IM-fællesskab med primært børnefamilier. De er 10-15 voksne med børn. IMU tæller 25 personer. Derudover er der en lille migrantmenighed, som er fulgt med fra Sindshviletiden.Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter