Vi hjælper hinanden - indremission.dk
Indre Missions Tidende

07.09.2018

Vi hjælper hinanden

Lokalansættelser fører til mere målrettet arbejde, erfarer Ruth Tidemand Nielsen
Ruth Tidemand Nielsen er regionsleder i Region Nord. Hun er personaleansvarlig og har lige nu tre lokalansatte i sit team, der består af i alt 12 medarbejdere.

    »En lokalansættelse er et eller flere lokale IM-fællesskaber, som har samlet penge ind til at aflønne en medarbejder i en periode med fokus på specifikke, lokale opgaver. Hvis IM slår en stilling op med bopæl i et bestemt område, er der dog ikke nødvendigvis tale om en lokalansættelse. Men fælles for alle ansatte i regionen er, at de refererer til mig som regionsleder,« forklarer hun.

    Bag en lokalansættelse står et udvalg. Det bidrager til den ansattes arbejdsbeskrivelse, men den endelige udgave laves i samarbejde med den ansatte og regionslederen, hvorefter udvalget får mulighed for at kommentere på den.

    »Man kunne godt forestille sig, at den ansatte kunne komme i klemme mellem mange forskellige forventninger. Jeg er med til at sørge for, at forventningerne mellem udvalget og den ansatte bliver afstemt. Det er også min opgave at passe på medarbejderen,« forklarer regionslederen.

Bæres af frivillige

I Region Nord fungerer det rigtig godt, at de lokalansatte er en del af det samlede medarbejderteam.

    »De er først og fremmest bundet op på opgaver dér, hvor de er ansat, men de er også en del af Region Nord, hvor vi hjælper hinanden på tværs af geografiske områder, arbejdsgrene og kompetencer. Vi kan på den måde lave et mere målrettet arbejde i vores team til gavn for det enkelte IMfællesskab. «

    Lokalansættelserne løber i første omgang over en begrænset periode, men der er mulighed for forlængelse, hvis det lokale fællesskab kan indsamle nye midler.

    »Hvis ikke det kan lade sig gøre, er det klart, at der vil være nogle opgaver, der vil blive nedprioriteret. Jeg vil selvfølgelig prøve at dække flest muligt af opgaverne med de medarbejdere, jeg har. I hverdagen udfører vi de opgaver, vi har mulighed for og meget gerne med hjælp fra frivillige, så arbejdet også har mulighed for at fortsætte den dag, det eventuelt ikke længere er en lokalansat,« forklarer regionslederen og uddyber: »Det passer godt ind i den nye struktur, hvor vi gerne vil bruge frivillige i højere grad. De ansatte skal være med til at sætte opgaverne i gang, men det skal bæres af frivillige.«

De lokale skal på banen

Ruth Tidemand Nielsen opfordrer IMfællesskaberne til at komme på banen med det, de har brug for hjælp til.

    »Det er ikke nok at tænke, at når der er ansat én lokalt, så ligger opgaverne hos den ansatte. Opgaverne defineres via dialog med IM-fællesskaberne. Vi ved først, hvad de enkelte fællesskaber har behov for, når vi er i dialog med hinanden. Vi er her, og vi vil så gerne hjælpe, så arbejdet kan blive så frugtbart som muligt«


Artiklen kan også læses i impuls nr. 18/2018, hvor temaet netop er "Lokalt ansatte sætter mission på dagsordenen"Læs bladet her:

Kommentarer


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter