Voksne medvandrere

I Videbæk deltager fem voksne medvandrere på skift i IMUs møder og stiller sig til rådighed for en snak. Den ordning er alle parter glade for

En-to gange om måneden, når Videbæk IMU har besøg af en taler, sidder der én eller to personer bagest i lokalet, som aldersmæssigt kunne være forældre til IMU'erne. De er forenings-medvandrere og har stillet sig til rådighed for IMU'erne, der både kan henvende sig til dem i forbindelse med IMU-aftenerne og ringe til dem privat.

    »Det er en ordning, som har fungeret godt i cirka fem år, og det er mit indtryk, at alle er glade for det,« siger Karina Boel, der er formand for Videbæk IMU.

    »Når vi har besøg af en taler, er der hver gang afsat tid til, at vi kan mødes i grupper og snakke om nogle spørgsmål ud fra den tale, vi har hørt. Imens går medvandreren rundt mellem grupperne, så man kan gribe fat i ham eller hende, hvis man vil spørge om noget. Nogle gange blander de sig også selv i snakken og hjælper os lidt på vej. Og har man noget mere personligt at tale med dem om, kan man tage fat i dem og gå ind i et andet rum,« fortæller hun.

Ingen overvågning

En af de fem faste medvandrere, der på skift sidder med ved IMU'ernes møder, er Steen Møller Laursen, som er 50 år og har været en del af medvandrerteamet fra starten.

    »Det var os medvandrere, der i sin tid fik ideen, men IMU'erne var med på den. Vi gør meget ud af at forklare, at vi på ingen måde er der for at overvåge nogen, og at vi selvfølgelig ikke sladrer til nogen om, hvad vi hører og oplever. Vi blander os heller ikke i møderne, ud over hvad der i forvejen er aftalt. Det er vigtigt, at vi er til stede på IMU'ernes præmisser,« siger han.

    En enkelt gang er Steen først kommet hjem fra IMU klokken ét om natten, fordi der var mange, der gerne ville snakke, men det er meget forskelligt, hvor meget medvandrerne bliver brugt.

    »Jeg kan have alt fra nul til fire samtaler på en aften. Som regel bliver vi trukket til side i kaffepausen, og så bliver vi ved, så længe der er brug for det. Jeg har også haft et længere forløb med én, som jeg er mødtes med flere gange,« fortæller Steen, som sideløbende er personlig medvandrer for to unge.

    To gange om året mødes medvandrerteamet med IMU-udvalget for at evaluere på samarbejdet.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
Jesus kom til Emrah i en drøm
Emrah er flygtet fra Tyrkiet, fordi han er blevet kristen. Nu er han frivillig i den tyrkiske menighed i København og bruger tid på at evangelisere…
Alt er tilladt men ikke alt er morsomt
Standupkomikeren Jakob Svendsen har ikke mange hellige køer, men tror på en hellig Gud.
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…

Annoncer