Jeg keder mig

For Gud er det livsfylde og ikke livslængden, det handler om

Den amerikanske opfinder Thomas Edison har en lang række store opfindelser på samvittigheden. Bl.a. telegrafen, glødelampen og fonografen – forgængeren til grammofonen. Edison blev på sine gamle dage spurgt om, hvad han betragtede som det mest kostbare i livet, hvortil han svarede:

    »Det er tiden! Hvad der er gået tabt, er tabt. Man kan ikke købe mere af den«.

At slå tiden ihjel

Christian Bartholdy, Indre Missions tidligere formand, fortæller i sin bog »Tid«, at han engang som dreng kom til sin far og sagde: »Jeg keder mig!«

    Faderen gjorde intet forsøg på at hjælpe sin dreng, men sagde noget, som sønnen aldrig siden glemte:

    »Det må du ikke. Det er umoralsk at kede sig«. Og så fortsætter Bartholdy:

    »Nu forstår jeg ham. Jeg vil sige det på den måde; det er ukristeligt at kede sig. Det hører med til den kristne tro at stole på, at så længe Gud giver os tid, giver han os også noget at bruge den til«.

Tidsfylde

Nutidens mennesker bruger derimod nogle forfærdelige udtryk om tiden, som afslører deres manglende forståelse for tidens værdi: Man taler om »at fordrive tiden« med noget. Eller endnu værre; »at slå tiden ihjel«. Og når vi mennesker generelt taler om tiden, taler vi ofte om et bestemt tidsrum – at tiden har en bestemt længde, men Bibelen har en helt anden forståelse: Livsfylden og ikke livslængden.

    Bibelen bestemmer ikke tiden ud fra bestemte datoer, men ved dens indhold – det vi fylder tiden med. Når Gud værdisætter vores liv, måler han det ikke efter, hvor mange år vi lever. Han ser efter, hvilke værdier vi fylder livet med. For Gud er det altså livsfylden, meningen med livet, og ikke livslængden, det handler om.

    Når vores livs regnskab skal gøres op, måles det derfor ikke i timer, dage og år, men hvad vi fyldte det med. Og netop her kan Bibelens salmebog være en vigtig vejviser: »En dag i dine forgårde er bedre end tusind, jeg selv har valgt.« står der i Salme 84 vers 11.

    Det vil med andre ord sige, at der er mere glæde, livsfylde og velsignelse ved bare en enkelt dag i Guds nærhed end mere end to et halvt år, hvor livet var et stort tag-selv-bord!

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer