Program - indremission.dk
Program

Program for Kvindekonference


Lørdag den 1. februar 2020

9.30  Ankomst og drop-in (vi giver kaffe og en bolle)
10.00  Velkomst
10.15  Gud ... Er du der?
 v/ Anna-Kathrine Thunbo Pedersen
11.15  Kernegrupper
12.00  Frokostpause (køb frokost ved tilmelding)
13.30  Når troen bliver en byrde
 v/ Krista Korsholm Bojesen
14.30  Kernegrupper
15:00  Kaffe og kage
15.45  Seminarer
17.30  Pause
19.30  Vi skal lytte til og synge sammen Niels Højlund
20.30  Kaffe og kage
21.00  Kaffe og åben mikrofon i cafeen
22.00  Tak for i dag

Søndag den 2. februar 2020

9.30  Drop-in (vi har kaffe på kanden)
10.00  Åndsfrihed i et sekulariseret samfund
 v/ Isabella Arendt Vlasman
11.00  Kernegrupper
11.30  Frokostpause (køb frokost ved tilmelding)
13.00  Gudstjeneste
14.30  Tak for i år

De tre fællesoplæg


Gud ... er du der?


Det kan være udfordrende at få et (kvinde)liv anno 2020 til at slå i takt med forestillingen om, at der findes en personlig Gud. Er det overhovedet muligt at få liv og tro til at hænge meningsfuldt sammen? I oplægget vil vi se nærmere på nogle af tidens udfordringer og få øje på håbet om at leve et nutidsliv med troen.

Anna-Kathrine Thunbo Pedersen
Teolog


 

Når troen bliver en byrde


I psykologien ved vi, at når religion er godt for os, så er det rigtig godt, men når det er skidt, er det rigtig skidt. Hvad er det vi kan få galt i halsen omkring Gud og troen, så det bliver en byrde at være kristen? Forskning viser, at tro og depression kan hænge sammen for kvinder. Vi skal se på, hvordan troen kan gå fra at være en byrde til et hvilested og brønd af livets vand. 

Krista Korsholm Bojesen
Psykolog


 

Åndsfrihed i et sekulariseret samfund


Vi bryster os af at være et tolerant land med plads til forskelligheder. Alligevel har vi svært ved at acceptere, når jeg eller andre kristne står frem i medierne og kræver samme frihed til at tænke og tro, som alle andre. Der mangler åndsfrihed i Danmark og en forståelse for, at tro eksisterer og har en berettigelse i vores ellers sekulære samfund.

Isabella Arendt Vlasman
Formand for KD


Seminarer

Ægte gudsdyrkelse anno 2020
v/ Julie Kajgaard, teologisk netværker i Israelsmissionen


Hvordan ser det ud sådan helt i praksis at være en kristen i 2020? I Jakobsbrevet står der: “En ren og ægte gudsdyrkelse er, for Gud, vor Fader, at tage sig af faderløse og enker i deres nød og bevare sig selv uplettet fra verden.” I dette seminar skal vi udforske, hvordan Jakob igennem sit brev til alle tider har udfordret kirken til at være in sync med en ægte gudsdyrkelse.

Parforhold og drømme for livet – et løfte, der bærer
v/ Jacob Munk Rosenlund, stud.theol. og projektmedarbejder i AdamogEva.dk


Vi skal tale om kærlighed, ægteskab og skuffelser. Hvordan kan forholdet bære, når tingene pludselig ikke går, som man forventede? Når vi ændrer os og alle de træk jeg engang faldt for hos den anden pludselig, bliver svære at få øje på? Er drømmen om et livslangt ægteskab egentlig naivt eller er det tværtimod den dybeste realisme, som netop forholdet i stand til at rumme os med alle vores drømme og skuffelser?

Det u-perfekte gode liv
v/ Dorthe Sandvad, pædagog og certificeret coac


Måske du, som jeg, indimellem ser i spejlet og undres, måske endda frustreres over det du er blevet til. Du kan ikke genkende din drøm og kan slet ikke se Guds penselstrøg over dit liv. Jeg vil med udgangspunkt i mit liv og historie, invitere ind i en rejse der rummer meget smerte, men også historier om hvordan Gud greb ind og ændrede mit perspektiv og retning.


En mor gør altid sit bedste
v/ Ellen Esmarch, højskolelærer og terapeut


Velkommen som mor til at sætte fokus på, hvilke rammer vi opdrager vores børn indenfor. Hvad er vores bevæggrunde til at sætte de grænser, vi gør? Hvordan give kristne værdier videre uden at havne i negativ social kontrol? Velkommen til at følges ad som mor og datter og sætte moderrollen under lup. Hvilke værdisæt har opdragelsen båret præg af, og hvordan er det blevet oplevet? Der vil være forskellige spørgsmål til samtale afhængig af, om I følges ad som mor og datter, eller om du kommer alene og bare gerne vil have fokus på moderrollen.

Dialog mellem kristne og muslimer, mødet med mennesket bag religionen
v/ Majken Strømme Rokni, tværkulturel medarbejder i Indre Mission


Har du smagt på det overstrømmende venskab, du kan få i en muslimsk veninde? Har du prøvet at få sparket skyklapper og fordomme til tælling i mødet med én fra en anden religion? Vi skal tale om frugten af dette møde, og udfordringen og nødvendigheden af et sådant! Vel mødt.

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: