Engle er aktive medarbejdere

15.12.2017

Engle er aktive medarbejdere

Engles opgaver er langt mere end det, der ligger til grund for Klarborgs lille englebasse
"Der har altid været engle i mit barndomshjem. Min mor har samlet engle, fra jeg var en helt lille pige. Det er blevet en tradition, at jeg giver min mor en lille engel til jul, men det er efterhånden blevet lidt svært at finde en, hun ikke har," fortæller designeren af Klarborgs engleserie, der hedder "Englebasser".

    "Engle skal være dejlige, buttede og søde, med runde basunkinder og små tykke lårbasser. Når jeg ser en stor blomkålssky, kan jeg sagtens forestille mig, at mine små englebasser sidder og hygger sig på skyen i det himmelblå. Kig op på skyen, med lidt fantasi, så er du måske heldig at få øje på en lille englebasse, som basker med sine små vinger, så englestøvet drysser ned på jorden."

Engle har for travlt

Klarborgs englebasse er ét romantisk forsøg ud af utallige op gennem historien, hvor mennesker har sat billeder på noget, de ikke forstår.

    Jeg ved ikke, hvordan en engel ser ud. Men jeg tror på, de findes, for det har jeg Bibelens ord for. Jeg skal ikke sige, at en engel ikke kan sidde og hygge sig på en sky. Men jeg tror faktisk, at de har for travlt til det. Ifølge Bibelen er engle særdeles aktive og har vigtige opgaver. De er blandt andet sat til at passe på og beskytte mennesker, og det betyder, at de er lige ved siden af et menneske 24-7. Det har jeg oplevet i mit eget liv, når jeg er blevet reddet, så der ikke skete mig noget.

Julens budbringer

Engle er langt mere end søde, små størrelser, som man kan smile lidt overbærende over. Engle er vigtige for mennesker og spiller en betydningsfuld rolle i kirkens historie. Som til jul, hvor englen Gabriel kom til jomfru Maria og sagde, at hun skulle føde en søn og kalde ham Jesus. Eller da hyrderne julenat så en Herrens engel, som fortalte om, at Jesus var født. Bagefter så de en hærskare af engle, der sang af glæde.

    Eller da kvinderne på opstandelsens morgen mødte to engle i skikkelse af mænd, som fortalte, at Jesus ikke længere var i graven.

    Engle sætter anderledes spor end englestøv. De er aktive medarbejdere, som Gud bruger.

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Tidligere artikler

06.10.2017

Hverdagsforbrydere

En pendler må kæmpe hårdt for den gode plads[mere]


29.09.2017

Ud af fængslet

Han løser bånd og sætter fanger fri[mere]


22.09.2017

Endelig lykkedes det

Den lange vej til Läckö Slot var fuld af forhindringer[mere]


15.09.2017

Min diglige familie

Som kristen i et fællesskab kan man opleve at være en del af én stor familie,...[mere]


08.09.2017

Stemmen råbte stop

For et år siden var Birgit Aaen ude for en voldsom bilulykke, men Gud passede...[mere]


Viser resultater 16 til 20 af 261
Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: