Kun en del af pakken
16.02.2015

Kun en del af pakken

Der er en tendens til, at mange nye klubber kun ser DFS som en leverandør af gode materialer
Flere medier har i disse uger fokuseret på, at nedgangen i antallet af klubber i DFS er bremset. Tallene taler deres tydelige sprog. 353 klubber i starten af 2014 - og 353 klubber i slutningen af 2014. Jo, der er lukket DFS-klubber i 2014, men lige så mange nye er kommet til. Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi for første gang i mange mange år ikke oplever et faldende klubtal. Det er fantastisk!

    Men når jeg ser lidt grundigere på tallene, er der en tendens, som jeg også kan blive bekymret over. Der tegner sig et billede af, at det er klubber i missionshuse, der lukker, og klubber uden for det traditionelle bagland, der åbner.

DFS' materialer bruges bredt

Vi er i DFS stolte af at være den største organisation i Danmark, når det handler om "Kirke for børn". Vi er stolte af, at vores materialer, hjemmesider og konsulenter bliver brugt og rost i en bred kirkelig sammenhæng.

    Men vi er ikke et forlag eller en konsulentvirksomhed, der lever af overskud fra salg. Materialer som Børnefrø og Juniorfrø sælges med underskud, da vi ser en missionerende forpligtelse til at udbrede gode, sunde materialer til ledere. Vi lever nemlig af baglandets medleven, forbøn og økonomiske gaver.

En ny fremtid

Baglandets klubber køber ikke bare produkter i DFS, men "hele pakken": De bidrager med forbøn, mandetimer og økonomisk støtte. Det har vi brug for. Men vi må ruste os til en fremtid, hvor det kirkelige arbejde for børn flere steder kun ser DFS som en "shop".

    I DFS vil vi fortælle børn i Danmark om Jesus. Jeg er stolt af hver eneste DFS-klub og hver eneste leder, der bruger tid på dette. Både de lønnede - præster, kirke- og kulturmedarbejdere, mini-konfirmandundervisere - og alle de frivillige. De tager i praksis ansvar for, at børns åndelige liv er lige så vigtigt som de voksnes.

Bent Molbech Pedersen
Landsleder i DFS

Indlægget har været bragt som leder i Indre Missions Tidende nr. 7.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: