IM i Græsted er et åbent og frit fællesskab

I TV-serien Herrens Veje bliver det lokale IM-fællesskab I Græsted fremstillet som en religiøs sekt, der er præget af frygt og en stærk kontrollerende leder. Virkelighedens Indre Mission er meget anderledes. Også i Græsted.

IM i Græsted er et åbent og frit fællesskab

Indre Mission i Græsted er et af 300 lokale IM-fællesskaber, som alle sammen ledes af frivillige. Om søndagen mødes de fleste typisk til gudstjeneste i den lokale folkekirke og tirsdag aften holdes der offentligt møde i missionshuset Glimt. Indre Missions unge mødes om torsdagen og mandag er der juniorklub.

 

Det er meget forskelligt, hvor mange der kommer til møderne. Det kommer lidt an på, hvad der sker. Man kan ikke blive medlem af Indre Mission, men man kan tegne sig for et frivilligt støttebeløb, som de fleste steder også giver adgang til den lokale generalforsamling. Der er ingen krav om, hvad man skal tro og mene for at komme i Indre Mission, og de som ikke trives i fællesskabet, kan altid frit forlade det igen. Indre Mission praktiserer ingen form for udstødelse eller sanktioner overfor dem, som har valgt Indre Mission fra.

Samarbejde i byen

I Græsted er der et godt samarbejde med den lokale Folkekirke og med byens øvrige kirker og menigheder. Indre Mission er også engageret i byens kulturliv, og huset benyttes også af andre lokale tilbud end Indre Mission.

 

Indre Mission i Græsted samarbejder med Gribskov Bibliotek om familieaktiviteter og med det lokale frivilligcenter omkring byens sociale arbejde. Indre Mission er også en aktiv medspiller omkring byens nye torv og nyder stor respekt i Græsted.

 

I august 2018 ansatte Indre Mission Thomas Kildeholm Jensen som ny missionær og familiekonsulent på Nordsjælland. Thomas er pædagog og bor sammen med sin kone Louise i Græsted.

 

I Indre Mission er der ansat ca. 50 missionærer og konsulenter rundt i landet, men ingen af dem har ansvar for lokale foreninger. De fungerer som forkyndere og vejledere og organiserer en del af samarbejdet mellem de lokale fællesskaber. Indre Mission har ikke egne præster, men en del af folkekirkens præster samarbejder godt med Indre Mission og der sidder et flertal af folkekirke-præster i bevægelsens hovedbestyrelse.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Ny musikkonsulent er passioneret lovsangsmusiker
Mads Simonsen er ny medarbejder i Østdanmark og skal inspirere til lovsang i regionen. 
Stor opbakning til nyt familietiltag i missionshuset
I Café Morgenstund Delight mødes forældre og børn til brunch og uformel hygge lørdag formiddag .
Ægtepar vil høre om hverdagslivet
I mange år har ægteskabskurset Godt Begyndt styrket samtalen i parforholdet.

Annoncer