få teksten læst højt - adgangforalle.dk DK DE UK Støt arbejdet Giv en gave til Indre Mission
Livlig debat ved Folkemødet på Bornholm

26.06.2012

Livlig debat ved Folkemødet på Bornholm

Debatten handlede om åndsfrihedens karakter og betydning
Da Folkemødet 2012 blev afholdt i Allinge den 14.-17. juni, deltog en række foreninger fra den kirkelige højrefløj med en fælles stand under navnet "OH frihed". Indre Mission på Bornholm var med i projektet, som havde til hensigt at sætte åndsfrihedsprojektet til offentlig debat mellem en række toneangivende meningsdannere og den almindelige dansker.

Som hoveddebattører var inviteret Børge Haahr Andersen, Dansk Bibel-Institut, Birgitte Stoklund Larsen, Grundtvig-Akademiet, Henrik Gade Jensen, CEPOS, Bertel Haarder, Venstre, samt Karen Klint, Socialdemokraterne.

En stor del af debatten handlede om åndsfrihedens karakter og betydning for kultur og samfund. Fra frivillige hattedamer og hen over Kirkefondet i København blev der trukket en linje op til nutiden og betydningen af, at der fortsat hersker åndsfrihed i Danmark til gavn for det enkelte individs personlige integritet samt mulighed for at være et aktiv for samfundet. Også den aktuelle kirkelige situation, efter at ritualet til vielse af homofile trådte i kraft under Folkemødet, blev genstand for tilbagevendende drøftelser.

Mens de 21 teser i åndsfrihedsprojektet fik bred opbakning fra alle sider, var der straks mere uenighed, da teserne i debatten blev forsøgt omsat i en praktisk hverdag. En uenighed, der stod særligt klar, da Børge Haahr Andersen og Birgitte Stoklund Larsen debatterede om åndsfrihed i folkekirken. I mere end en time efter at de to duellanter var færdige med deres oplæg, udspandt der sig en livlig debat mellem de to og de ca. 45 deltagere i arrangementet. Mens Børge Haahr Andersen kun kunne se sig selv i folkekirken ved at definere den som et religiøst galehus, der er ramme om forskellige religiøse udfoldelser, søgte Birgitte Stoklund Larsen at fastholde forståelsen af folkekirken som en kristen kirke.

Bertel Haarder nøjedes med tørt at konstatere, at der nu er 7.000, der har meldt sig ud af Folkekirken, og at Manu Sareen er et dyrt bekendtskab for folkekirken.

Carsten Fonsdal Mikkelsen

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk
Følg vores aktiviteter

indremission.dk bruger cookies. Læs mere Acceptér