Pernille har genfundet forventningen til Bibelen

Bibellæsning var blevet en pligt for Pernille Rønn, og Gud var en ven, hun ikke længere havde en nær kontakt til. Men så bad hun Gud om et bibelhjerte

Pernille Rønn ved om nogen, hvordan det er, når bibellæsning bare bliver noget, der skal overstås. Når den bliver en pligt, som skubbes langt ned på prioriteringslisten.

    »På et tidspunkt havde jeg det sådan, at Gud var blevet en gammel ven, som jeg ikke længere havde den samme kontakt til, som da jeg lige var kommet til tro på Jesus. Bibellæsning var blevet en pligt og noget, jeg ikke længere havde lyst til. Jeg åbnede meget sjældent min bibel,« fortæller Pernille, der inderst inde længtes efter den tid, hvor bibelordene gang på gang talte til hende, når hun åbnede Bibelen.

    Hun lærte Bibelen at kende, da hun som 16-årig forlod Nordsjælland for at blive udvekslingsstudent i USA. Hun deltog i en ungdomsgudstjeneste og hørte en præst forkynde stærkt om Jesus.

    »Jeg lærte meget hurtigt, at jeg kunne møde ham i Bibelen, så jeg købte en bibel og begyndte at læse og se, hvem han var,« siger Pernille. Bibelstudier kombineret med et godt kristent, omsorgsfuldt fællesskab og bøn gjorde, at hun til en påskegudstjeneste kunne konstatere, at Bibelens ord nu var noget, hun troede på, og ikke bare noget, hun ville tro på.«

Brug for et holdepunkt

Da Pernille kom hjem, begyndte hun på gymnasiet, og hun fandt ind i IMU i Hillerød.

    »Hver gang jeg åbnede Bibelen, talte ordene helt vildt meget til mig. Jeg oplevede, at Bibelen var en levende bog, hvor jeg mødte Gud,« fortæller Pernille. Efter et højskoleophold og et sabbatår ville hun gerne læse grafisk design. Det var ikke så let at komme ind på studiet, men tredje gang lykkedes det, og hun flyttede til Haderslev for at begynde på studierne.

    Det betød, at hun forlod det kendte og trygge IMU på Sjælland for noget helt nyt og ukendt i Sønderjylland.

Bibellæsning var blevet en pligt, og noget jeg ikke længere havde lyst til

    »Jeg var meget alene i hverdagen, min kæreste og nogle venner boede i Aarhus, og jeg kom aldrig rigtig ind i et kristent fællesskab i Haderslev,« fortæller Pernille.

    Hun fik en længsel efter igen at få noget ud af at læse i Bibelen.

    »Jeg havde brug for at have noget at holde min tro fast i, da jeg ikke havde en tæt tilknytning til et kristent fællesskab,« siger hun.

Giv mig et bibelhjerte

Senere begyndte Pernille at læse i et evangelium nogle gange om ugen. Samtidig oprettede hun en blog, hvor hun skrev om nogle af de refleksioner, hun gjorde sig om bibellæsning. Hun kaldte bloggen for »bibelhjerte «.

    »Ud fra salmen ‘Giv mig Gud en salmetunge’ blev jeg inspireret til at bede: ‘Giv mig Gud et bibelhjerte’,« fortæller Pernille. Efter et stykke tid holdt hun op med at skrive indlæg på bloggen, men bibellæsningen fortsatte.

    Hun stod med en ny udfordring, for hun glemte hurtigt, hvad hun havde læst.

    »Det ville jeg ændre på, fordi jeg kunne mærke, at det var godt for mig at læse i Bibelen, og jeg ville gerne, at ordene og pointerne slog rod i mit liv,« siger Pernille, der fik den ide, at hun kunne bruge sine kreative evner.

    »Jeg elsker at bruge mine hænder og være i en kreativ proces og se en ide blive til virkelighed.«

    Hun begyndte at læse mindre tekststykker, som hun reflekterede over ved at svare på det kreativt. Hun tegnede, skrev ord fra teksten og refleksioner ned i en notesbog.

    »Jeg oplevede, at jeg huskede teksten langt bedre, når jeg interagerede med den. Jeg kom dybere ned i teksten, og pludselig var der mange ting at reflektere over i en kort bibeltekst,« fortæller Pernille.

    »Bibelen blev igen levende for mig, og det gav mig en forventning til, at Gud ville møde mig igen næste gang.«

Inspirere kvinder

Forventning er et nøgleord for Pernille, og hun kæder det sammen med det at have et bibelhjerte.

    »Bibelhjerte er for mig et hjerte, der er i forventning om, at Gud vil møde mig i sit ord. Det betyder noget, om vi er i forventning, om vores øjne er åbne, når vi læser i Bibelen,« forklarer hun.

    »Forventningen gør også, at det er langt nemmere for mig at prioritere at læse i Bibelen.«

    Pernille genfandt glæden ved at læse i Bibelen, og det ville hun gerne give videre. For to år siden gik hun i gang med at lave en kreativ andagtsbog, som er målrettet kvinder. Den har fået titlen »Bibelhjerte«.

    »Jeg håber, at den kan inspirere andre kvinder til at interagere med Bibelen på en kreativ og umiddelbar måde,« forklarer Pernille, der har sit eget grafiske firma, Grand Stories Design.

Om Pernille
Pernille Rønn er 31 år. Hun bor i Hemmet med ægtefællen Anders. De kommer i Skjern Bykirke. Hun blev uddannet grafisk designer i 2015 og har sit eget firma. Hun har udgivet den kreative andagtsbog »Bibelhjerte«. Læs mere om den på hjemmesiden: www.grandstoriesdesign.com

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer