Gud elsker vores krop

Hvis man får kroppen med i bønnen, mærker man tydeligere bønnens velsignelser, mener Benjamin Hougaard

Benjamin har lavet en guide til at tage kroppen med i bøn. Foto: impuls

Sammenlignet med for eksempel afrikansk kultur, er vi generelt mindre kropslige i Danmark, men vi kender alligevel til at give udtryk med kroppen, for eksempel når vi beder. Der folder vi hænderne, og nogle knæler som et symbol på ro og på, at vi overlader det hele til Gud, siger Benjamin Hougaard, der er viceskoleleder på Haderslev Kristne Friskole.

    Som barn oplevede Benjamin i sin opvækst i Afrika, hvordan kroppen blev brugt i bøn og lovsang. Senere har han beskæftiget sig med det, når han skulle opfinde fagter til Gospel-kids-sangene som leder af IM-musik.

    »Fagterne hjælper børnene til at huske teksten, men de bliver også en forkyndelse for sig selv. Teksten får krop. Både for dem, der gør bevægelserne, og dem, der ser på,« siger han.

    »Gud har skabt os som menneske med en krop. Når vi opstår fra de døde, bliver vi jo ikke en kropsløs ånd. Vi får en ny krop. Det at knytte kroppen til bønnen er at finde frem til en enhed, som Gud har tænkt det. Gud elsker vores krop, ligesom han elsker vores sjæl og ånd,« forklarer Benjamin.

    For ham giver det mening at tage kroppen med i bøn. Nogle gange former han hænderne som en skål, når han beder, så han fysisk kommer i en modtagerrolle.

Kroppen som maskine

Samtidig vil han gerne gøre opmærksom på, at kroppen kan misbruges.

    »Mange opfatter kroppen som en maskine eller et instrument, som kan yde, og som kan presses. Ligesom mad og sex er gaver fra Gud, som kan misbruges, kan kropsligheden også tage en forkert drejning. Man må tænke over, hvorfor man tager kroppen med. Det vigtige er, at fokus er på Jesus,« pointerer vicelederen.

    »Det skal ikke være for at virke from. Vi kan heller ikke bruge kroppen til at fremmane Helligånden, for han er der i forvejen. Men kroppen kan hjælpe med at stille ind på Helligåndens kanal,« siger han.

Bønnen giver hvile

»Mange er stressede, men vi søger ofte ro andre steder end hos Gud. Ved at få kroppen med, kan vi bruge kroppen aktivt i bønnen. Bønnen giver hvile. Hvis man får kroppen med i bønnen, mærker man tydeligere bønnens velsignelser,« siger Benjamin, der ser det som en fordel, at han ikke behøver at forklare med ord, når han beder med kroppen.

    »De, der ikke har ord for deres bøn, kan måske få hjælp ved at inddrage kroppen. Andre vil føle sig fjollede. Det er ikke for alle, så det er vigtigt, at vi sætter hinanden fri til at gøre, hvad vi vil. Derfor er det også vigtigt, at det altid bliver et tilbud og ikke tvang,« understreger Benjamin.
 

Impuls nr. 2/2019 behandler teamet "Når troen for krop", hvor du bl.a. kan læse Benjamin Hougaards guide til at tage kroppen med i bøn. 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer