Mor-kortet har mistet sin gyldighed

Jeg har ofte trukket "mor-kortet" i diskussioner. Nu ryster mine voksne sønner på hovedet, hvis jeg gør det

Hjemme hos os har vi gennem årene haft mange højlydte diskussioner, og familien har et udtryk, der hedder mor-kortet. Det er et udtryk, mine sønner er kommet op med, når jeg efter en tid med diskussion har trukket en streg i sandet og har sagt: "Det bliver sådan, som jeg har sagt det."

    De har mange gange prøvet mig af for at få argumenter. Jeg har fulgt det op med: "Jeg behøver ikke at forklare det. Det er, fordi jeg er mor."

    Nogle kan mene, at det er et svagt argument, og ja, indrømmet, det er ikke det mest vise af slagsen. Nogle gange er det trukket, når jeg har stået med ryggen mod muren.

    Mine sønner har som regel accepteret mor-kortet, men ikke uden en portion surhed.

De trækker sønnekortet

Nu smiler mine voksne sønner af mig og ryster kærligt på hovedet, når jeg i et svagt øjeblik forsøger at trække kortet. De har gennemskuet mig, og jeg må erkende, at det kort har mistet sin gyldighed som en autoritet i mine sønners liv.

    Mine sønner er ligefrem begyndt at trække "sønne-kortet", hvis jeg går for langt i en samtale og blander mig. Så kigger de på mig på samme måde, som jeg gjorde det, og bruger samme tonefald, og så får jeg klar besked. Det er ikke altid rart, mens det står på, men bagefter er jeg faktisk glad for, at de gør det.

    Jeg har ikke klippet mor-kortet, men jeg bruger det på en anden måde. Nu har det mere funktion af et omsorgskort, hvor jeg spørger ind til deres liv. Jeg oplever, at de gør brug af kortet. Nogle gange mere end andre gange.

Jesus-kortene

Jeg har erfaret, at Jesus har mange kort i pungen, som han trækker i mødet med mennesker, alt efter hvad der er brug for. Jeg har mødt "lov-kortet", som "nu er jeg trådt over-stregen-agtigt" i forhold til ham.

    Jeg har oplevet hans "krammer-kort" og "lytte-kort" og ikke mindst "energi-kortet". Ofte har der ikke været mere på kontoen, men det er der blevet ændret på efter en snak med Jesus i bøn.

    Jesus-kortene og mor-kortet har ting til fælles, og dog er de så forskellige. Fælles er, at de trækkes i kærlighed. Forskelligheden ligger i, at Jesus' kort aldrig mister gyldigheden. Han ved bedre end en mor, hvilket kort der er bedst at bruge.


Klummen kan også læses i impuls nr. 16/2018 

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer