Tusinder konverterer til kristendommen

Mere end 20.000 mennesker i Bangladesh er de seneste 12 måneder konverteret til kristendommen

I løbet af de seneste seks år er 91.000 muslimer i Bangladesh konverteret til kristendommen, og alene de seneste 12 måneder er mere end 20.000 personer konverteret. Det skriver Norsk Luthersk Misjonssamband i deres magasin Utsyn. Men det kan være svært at finde ud af det præcise antal kristne, da mange ikke helt forlader deres muslimske identitet.

    Hans Thore Løvaas, som er tidligere udsendt for Santalmisjonen i Bangladesh, har dog ikke indtryk af, at den identitet udgør et stort problem.

    "Jeg oplever, at denne bevægelse er tydeligt kristen. Men disse kristne bruger andre ord og udtryk til at kommunikere deres tro," siger han.

    Muslimerne oplever det stigende antal konversioner som et problem, og det skaber en øget forfølgelse af de kristne, særligt dem med muslimsk baggrund. Ifølge Åbne Døre kommer forfølgelsen fra radikale islamistiske grupper, lokale religiøse ledere og familier.

Hold dig opdateret med vores aktiviteter og nyheder fra Indre Mission

Vi sender vores nyhedsmailen hver anden torsdag med nyheder fra landsarbejdet og inspiration fra de lokale fællesskaber. Du får også en oversigt over kommende begivenheder og smagsprøver på magasinet impuls.
.
Seneste artikler
500 konfirmander gik i Jesus' fodspor
Otto var én af konfirmanderne, der deltog i påskevandringen ud fra missionshuset Bethesda. Efterfølgende er han blevet endnu mere bevidst om, at det…
Det gavner fællesskabet at man ikke altid går i takt
Vi skal ikke se uenighed som en trussel mod sammenholdet, men som en mulighed for at udvikle et endnu stærkere fællesskab, siger brobygger og debattør…
Vi skal huske på at vi kan tage fejl
For Filip Bangura Fyhn, der er landsleder for IMU, er det vigtigt, at der er plads til forskelligheder og nuancer i de kristne fællesskaber, uden at…

Annoncer