Historie

Indre Missions Hus' historie

Indre Missions Hus er landskontor for arbejdet i Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Bernstorffsgade

Som landskontor for Indre Mission lå kontoret frem til 1971 på Bernstorffsgade i København tæt på Hovedbanegården.

Indre Missions Hus i København rummede desuden Lohse Forlag og Felix Grammofon samt sit eget trykkeri, som blev nedlagt i forbindelse med udflytning til Fredericia.

Flytning til Fredericia

For at opnå en mere central beliggenhed og bedre plads til det voksende arbejde vedtog Hovedbestyrelsen i 1971 at flytte landskontoret til sin nuværende placering på Korskærvej 25 i Fredericia, hvor Indre Missions Hus blev indviet den 8. maj 1972.

Huset var ved sin indvielse på 1600 m2 og havde ca. 35 arbejdspladser. Et par år efter gennemførtes den første tilbygning (det nuværende sekretariat), for at give plads til kontorfællesskab med Søndagsskolernes landssekretariat (det daværende Børnegudstjenesten) og samtidig udvidedes kantinen.

Udvidelse i 1991

I 1991 udvidedes Indre Missions Hus og fik sin nuværende størrelse, så det i dag rummer ca. 3.000 m2. Der er plads til mange forskelligartede funktioner (kontorer, møde- og undervisningslokaler, boglager, arkiver m.v).

Der er i dag ca. 50 arbejdspladser på Indre Missions Hus. De fordeler sig i grove træk med en tredjedel til henholdsvis foreningsledelse, administration og virksomheder. Desuden har KLF - Kirke & Medier siden 2015, lejet sig ind i huset.

I de første år var en del lokaler i kælderen indrettet til tv-, lyd- og fotostudier. Men med ny teknologis fremmarch blev disse faciliteter nedlagt og lokalerne taget i brug til andre opgaver.

Der er også indrettet en mindestue for Indre Missions stifter Vilhelm Beck med nogle af hans møbler og kontorfaciliteter, som giver et godt tidsbillede af vilkårene omkring 1860’erne.

Indre Missions Hus er tegnet af arkitekt Jakob Mortensen, Vejen. Det oprindelige byggeri blev langt på vej finansieret gennem salget af Indre Missions Hus i København. Tilbygningen i 1991 blev finansieret af de midler Indre Mission fik i forbindelse med salget af Aarhus Seminarium, der i sin tid blev rejst af Indre Missions venner og senere solgt til Undervisningsministeriet.

Funktionelt og handicapvenligt

Indre Missions Hus er indrettet, så huset kun kræver et minimum af vedligeholdelse. Arkitektturen skaber et lyst, venligt og præsentabelt miljø. Der er ved opførelsen taget hensyn til, at det skal være funktionelt, handicap- og arbejdsmiljøvenligt. Således kan man komme det meste af huset rundt i en kørestol eller med rullevogne for udførelse af praktiske opgaver.

Mange gæster

Indre Missions Hus rummer i dag primært kontorer og mødefaciliteter, men besøges også dagligt af mange gæster og samarbejdspartnere. Der afholdes mange udvalgsmøder for ansatte og frivillige, møder med forretningsforbindelser og samarbejdspartnere i kirkelige organisationer. Huset summer således af liv og aktivitet fordi fremsynede mennesker byggede et velfungerende og funktionelt landskontor til glæde for både ansatte og Indre Missions venner.  

Derfor vises huset med glæde frem for interesserede og gæster, hvad enten man kommer som enkeltpersoner eller i grupper, fra samfund eller interesseorganisationer. 

Kontakt

Indre Missions Hus
Korskærvej 25
7000 Fredericia

Ekspedition: 7592 6100
Fax: 7592 6146
Email: post(at)indremission.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 9.15 - 15.00
Fredag kl. 9.15 - 14.00

Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: