IM blander sig i kønsdebatten

06.09.2018

IM blander sig i kønsdebatten

Bag den aktuelle debat om flydende kønsidentitet ligger en samfundsopløsende ideologi, mener flere kirkelige ledere
Flere medier har de sidste par uger sat fokus på den såkaldte queer-ideologi, som opfatter kønsidentiteten som flydende og afviser den bibelske forståelse af, at mennesker er skabt som mand og kvinde. Debatten begyndte med en artikel i Berlingske den 29. august og er siden blevet fulgt op med interviews og debatter i radio og TV, hvor flere ledere fra IM og andre kirkelige grupperinger har medvirket og kritiseret ideologien.

    »Queer-ideologien opløser de klassiske samfundsnormer og familieværdier, men kritikken af den er meget svær at komme igennem med,« udtalte IM’s formand Hans-Ole Bækgaard i flere medier. Han ser queer som en af de bærende ideologier bag Copenhagen Pride og undrer sig over den ukritiske hyldest til bevægelsen.

    Det samme synspunkt fremlagde kommunikationschef Asbjørn Asmussen i DR’s Aftenshowet, hvor han efterlyste en fordomsfri debat om, hvad queerideologien betyder, og hvor den fører vores samfund hen.

Ændret fødselsattest

Temaet blev også diskuteret i Deadline på DR2, hvor sognepræst Frederik Berggren Smidt undrede sig over, at der nu ikke længere må stå far og mor på fødselsattesten, men i stedet ‘forældre 1’ og ‘forældre 2’. Og at man på vielsesattesten har fjernet ‘mand’ og ‘hustru’ til fordel for ‘ægtefælle’.

    »Vi er i gang med et kæmpemæssigt socialt eksperiment, som vi virkelig er bekymrede for,« fortalte formand i Evangelisk Luthersk Netværk Jens Lomborg i samme udsendelse.

    De kirkelige organisationer håber at få fagfolk og politikere med ind i debatten, som tages op på møder og konferencer i løbet af efteråret.

Find links til artikler og udsendelser her.Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: