IM er bagud med en lille million
IM er bagud med en lille million

08.09.2018

IM er bagud med en lille million

Gaverne til Indre Mission har ligget på et stabilt niveau i flere år, men hen over sommeren har indsamlingen til landskassen mistet fodfæste i forhold til sidste år
Ved udgangen af juli måned havde IM således modtaget 965.000 kr. mindre i gaver end på samme tid sidste år.

    »Det er en ærgerlig udvikling, for jeg tror på, at IM’s venner meget hellere vil give til udvikling af arbejdet end til at lukke huller og mindske underskud,« siger Anders B. Hummelmose, der er formand for IM’s Økonomiudvalg.

    »Samtidig mærker jeg, at den positive udvikling, der har præget økonomien i flere år, smitter af på missionsarbejdet. Ikke bare ved at vi løbende har kunnet øge antallet af medarbejdere, men også ved at der generelt er en god stemning og stor optimisme i missionsarbejdet. Jeg tror, der er en klar sammenhæng, og derfor er det afgørende, at vi holder fast.«

Færre giver til IM

Han hæfter sig især ved, at antallet af givere har været faldende over en længere periode.

    »Vi kan se, at nogle øger deres gaver, og det er vi meget taknemmelige for, men antallet af givere har været faldende et stykke tid, og det er bekymrende. For det rejser jo spørgsmålet, om engagementet og opbakningen til IM’s arbejde er så stort, som vi håber og tror,« siger Anders B. Hummelmose. Han frygter dog ikke for IM’s samlede økonomi på den korte bane.

    »Sidste år havde vi et rigtig flot resultat med stabile gaveindtægter, testamentariske gaver, der lå langt over budgettet og virksomheder, der klarede sig bedre, end vi havde turdet håbe på. På nuværende tidspunkt ser det ikke lige så godt ud i år, men økonomien er stadig solid, og vi skal kunne klare, at indtægter fra virksomheder og testamentariske gaver svinger fra år til år. Netop derfor er det så vigtigt, at vi kan regne med gavetallene, og at så mange som muligt bærer med,« siger han.

Se her hvordan du kan støtte Indre Missions arbejdeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: