Missionshusmuseum gør klar til åbning
Missionshusmuseum gør klar til åbning

29.02.2012

Missionshusmuseum gør klar til åbning

D. 20. maj åbner det lukkede missionshus i Harring i Thy som missionshusmuseum
Danmarks første missionshusmuseum ser nu ud til at kunne åbne lørdag den 20. maj. I de sidste par år har der været arbejdet med at omdanne det nu lukkede missionshus i Harring i Thy til et museum, som skal afspejle det liv og miljø, der har været i de 22 missionshuse, der engang var i Thy.

Cand.mag. Else Bisgaard fortæller, at der sidste år er indsamlet effekter fra lukkede missionshuse i Thy. Else Bisgaard er tilknyttet Museet for Thy og Vester Hanherred, som missionshusprojektet hører ind under.

Husets mødesal skal først og fremmest fremstå så autentisk som muligt og ikke fyldes med montrer, der placeres i den lille sal. En del af udstillingen vil være nogle billedserier med lyd. Bl.a. fra et mandsstævne i Bedsted i slutningen af januar. Der er lydklip fra mødet og små interviews, som vises sammen med billeder fra stævnet. Billedserierne er lavet af Klaus Madsen, der er tidligere pressefotograf ved Thisted Dagblad. De kan allerede nu ses på www.navnligthy.dk/oversigt/tro-i-thy

Når den 20. maj er valgt som åbningsdag for museet, er det ikke en tilfældig dato. IM i Harring har hvert år siden missionshuset blev åbnet netop den dag i 1924 fejret den til minde om den ugifte gårdejer P. Urbrand, der testamenterede sin gård til "Guds riges fremme i sognet" og specielt ønskede, at der blev opført et missionshus på hans jord.

Holger Skovenborg, IMT

Kilde: IMT

 Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: