Ny samarbejdsaftale med Færøerne
Ny samarbejdsaftale med Færøerne

27.02.2012

Ny samarbejdsaftale med Færøerne

Generalsekretærer og formænd fra Heimamissionen og IM har været sammen for at drøfte fremtiden
Der er stadig et nært slægtskab mellem Indre Mission i Danmark og Heimamissionen på Færøerne, men den oprindelige samarbejdsaftale trængte til en revision. Derfor har IM's formand Hans-Ole Bækgaard og generalsekretær Thomas Bjerg Mikkelsen været en tur på Færøerne.

"Vi har allerede for et års tid siden droppet en gammel tradition med at invitere repræsentanter til vores årsmøder og lignende. Rejseudgifterne stod ikke i forhold til udbyttet," forklarer Thomas Bjerg Mikkelsen. "Fremover vil Heimamissionens og Indre Missions ledelser mødes mindst hvert tredje år. Disse møder skal bidrage konstruktivt til de to bevægelsers arbejde."

Der er mange samarbejdsmuligheder, som fortsat skal dyrkes. Det kan handle om udgivelser, kurser, højskoleophold og meget andet. "Vi snakkede også om muligheder og opgaver i forbindelse med de 20.000 færinger, som bor i Syddanmark. Mange af dem havde et kirkeligt tilhørsforhold, inden de forlod Færøerne. Indre Mission har tidligere haft initiativer til at møde dem, men lige nu er der ikke noget. Vi snakkede om, hvad vi konkret kan gøre," forklarer Thomas Bjerg Mikkelsen.

Ledelsen for de to bevægelser var også inde på forholdet til folkekirken, som ikke er helt ens for de to bevægelser, men der er dog en række områder, hvor det er godt at afstemme signalerne.

Jørgen Hedager Nielsen, IMT

Kilde: IMT

 Kommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Cookie politik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: