Nye ansættelser giver nye muligheder

15.11.2017

Nye ansættelser giver nye muligheder

Landsleder for IM's Familiearbejde glæder sig over, at antallet af medarbejdere siden sidste år er fordoblet. Det giver nye muligheder
"Det er glædeligt, at Familiearbejdet bliver prioriteret og tilgodeset, også på regionsplan, i forbindelse med de mange nyansættelser i Indre Mission," siger Gitte Rasmussen, der er landsleder for Indre Missions Familiearbejde. I 2016 var der tre lønnede medarbejdere tilknyttet Familiearbejdet, og det tal er blevet til seks i 2017. Rådgivningssiden AdamogEva.dk er ikke medregnet i disse tal.

    "Nu kan vi for alvor mærke, at Familiearbejdet virkelig rykker noget, og vi oplever også, at fællesskaberne gerne vil Familiearbejdet," fortæller landslederen.

Kendte og nye fokusområder

De tre nye medarbejdere skal både arbejde på allerede kendte projekter i Familiearbejdet og samtidig have fokus på nye projekter.

    "Mødeformen i missionshusene skal gentænkes, så børnefamilierne bliver favnet bedre. Tanken er at skabe en mødeform, hvor børn og voksne ikke skal deles op i grupper, men netop være sammen til møde."

    Der skal også pustes nyt liv i "Par 3", som længe har stået meget stille. Det er et kursus for kommende eller nybagte forældre.

    "Vi holdt et seminar på Hjallerup Bibelcamping i år, som var en forkortet udgave af 'Par 3'. Det blev taget godt imod, og vi har allerede fået tilsagn fra fire bibelcampings om at holde noget lignende næste år," fortæller hun. Hun understreger dog, at "Par 3" fortsat skal udbydes som dagskursus, fordi man her kommer mere i dybden.

    Også et nyt andagtskoncept for børnefamilier er i støbeskeen. Det er inspireret af det amerikanske materiale "Holding Your Family Together", hvor man gennem fem punkter dagligt som familie deler trosliv med hinanden.

    "Materialet blev allerede sidste år søsat som et eksperiment for de familier, der ville afprøve det. Vi vil meget gerne have erfaringshistorier fra de familier, så vi kan tilpasse materialet bedst muligt," siger Gitte Rasmussen.

Drømmescenarie

Familiearbejdet skal netop til at tage hul på et nyt projekt i samarbejde med bl.a. IMU og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. De vil udarbejde et inspirationsmateriale om seksualitet, som skal klæde lærere og klubledere på til at kunne tale med børn og unge om seksualitet på en god måde, når der opstår spørgsmål om emnet.

    "Drømmescenariet vil være at have en ansat mere i Familiearbejdet med særligt fokus på denne opgave. Det kunne være fantastisk," siger landslederen.

Kilde: Indre Missions TidendeKommentarer


Indre Mission
Korskærvej 25
7000 Fredericia
T: 75 92 61 00
E: sek@imh.dk

webmaster@indremission.dk

Persondatapolitik
Følg vores aktiviteter
Få vores nyhedsmail med: